Musorujsag
Élő Eredmények

Példaértékű: Mohamed Szalah 3 millió egyiptomi fontot adományozott a leégett gízai templom helyreállítására

Példaértékű: Mohamed Szalah 3 millió egyiptomi fontot adományozott a leégett gízai templom helyreállítására

m4sport.hu
A Liverpool egyiptomi támadója, Mohamed Szalah 3 millió egyiptomi fontot (61,5 millió forint) adományozott egy gízai templom újjáépítésére, ahol vasárnap 41 ember meghalt egy tűzvészben, és többen megsérültek.

Az adományt egy neves egyiptomi sportriporter, Ibrahim Abdel Gawad erősítette meg, aki sokakhoz csatlakozva köszönetet mondott Mohamed Szalahnak a Facebookon.

Szalah a Twitteren fejezte ki részvétét az áldozatok családjainak:

„Őszinte részvétem az Abu Szifin templom áldozatainak családjainak, és mielőbbi gyógyulást kívánok minden sérültnek” – írta a Liverpool támadója.

A katasztrófa a Gíza város Imbaba negyedében található, Abu Szifin szentről elnevezett templomban történt. A tűz elzárta az egyik kijáratot a misére összegyűlt mintegy ötezer hívő előtt, emiatt pánik tört ki és többeket agyontapostak.

A kopt ortodox egyház az AP hírügynökséget 41 halálos áldozatról és 14 sebesültről tájékoztatta. A német dpa hírügynökségnek ugyanezt a számot erősítették meg egyiptomi orvosi források.

Emberek az Abu Sifine templomtűzben elhunyt áldozatok temetésén, a Boldogságos Szűz Mária templomban, a Warraq Al Arab kerületben. (EPA/HASSAN MOHAMED)

A tűz okát egyelőre nem ismerik. A rendőrség közleménye szerint az első vizsgálatok elektromos zárlatra utaltak.

Szalah júniusban a nyolcadik legtöbbet jótékonykodó ember volt Nagy-Britanniában. A támadó 2019-ben 3 millió dollárt adományozott az egyiptomi Nemzeti Rákintézetnek egy terrortámadás után, amelyben 20 halott és több tucat sérült volt. 2020-ban pedig lefotózták, amikor a koronavírus-járvány idején néhány szurkolónak kifizette az üzemanyagát.

Borítókép: Mohamed Salah (EPA/ANDREW YATES)

További tartalmak