Musorujsag
Élő Eredmények
×

A klublegenda 2024-ig hosszabbított a Leicester Cityvel

A klublegenda 2024-ig hosszabbított a Leicester Cityvel

m4sport.hu | Kovács Máté
Jamie Vardy szerződése jövő nyáron járt volna le, azonban az angol támadó kontraktusát további egy évvel megtoldotta a klub.

Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Leicester City FC 2024-ig szóló szerződést hosszabbított a klublegenda, Jamie Vardyval. A 35 esztendős csatár kontraktusa eredetileg 2023 nyaráig szólt, és az idei átigazolási időszakban lehetett olyan pletykákat olvasni, hogy a Manchester United szerette volna leigazolni őt, de úgy tűnik ő már nem szeretne máshol játszani. Vardy 2012-ben a Fleetwood Towntól érkezve csatlakozott a Rókákhoz, és az elmúlt tíz év igazi sikersztori lett. Az angol válogatott-labdarúgónak kulcsszerepe volt abban, hogy a Leicester City a 2015/16-os szezonban hatalmas meglepetésre elhódította a Premier League-bajnoki címét, abban az idényben 24 góllal vette ki részét a csapat sikeréből, majd az előző idényben az FA-kupát is megnyerte a Rókákkal.

 

Vardy az LCFC TV-nek adott interjújában úgy fogalmazott: „Nagyon boldog vagyok. Egyértelmű volt, hogy elfogadom a klub ajánlatát, könnyű döntés volt. Elég időt töltöttem már itt ahhoz, hogy otthon érezzem magam. Már mindenki jól ismer minket, tudják milyen terveink vannak, és persze lesznek ebben nehézségek, de adott a feladat: szeretnénk minél előrébb végezni a bajnokságban.”

A rutinos támadó az elmúlt tíz év során 335 PL-meccsen 153 gólt szerzett, valamint a Premier League történetének legidősebb aranycipőse lett a 2019/20-as szezonban, amikor 23 találattal gólkirály lett az angol első osztályban.

 

Borítókép: Jamie Vardy 2016-ban a Premier League győztesének járó trófeával, amikor a klub megnyerte története első angol bajnoki címét. (Fotó: EPA/PETER POWELL)

További tartalmak