Musorujsag
Élő Eredmények
×

A PSG közölte Messivel, hogy meghosszabbítaná a szerződését

A PSG közölte Messivel, hogy meghosszabbítaná a szerződését

m4sport.hu
Lionel Messinek 2023-ban lejár a szerződése, de a párizsi klub még egy szezonra, 2024-ig szeretné megtartani a hétszeres aranylabdást.

A Marca információi szerint, párizsi forrásokra hivatkozva számolt be a hírről: a Paris Saint-Germain tájékoztatta Lionel Messit, hogy a szezon végén lejáró szerződését szeretnék meghosszabbítani egy évvel.

A spanyol lap emlékeztet, egyes körökben lehetett olyan téves információkat olvasni, hogy Messi szerződésében létezik egy plusz egy éves hosszabbítási opció, de ez nem igaz.

A klub egyelőre hivatalosan nem tett ajánlatot az argentin támadónak, de egyértelmű tervük, hogy 2024-ig hosszabbítsanak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Leo Messi (@leomessi) által megosztott bejegyzés

A Marca úgy tudja, Messi képviselői úgy gondolják, még túl korai lenne reagálni. A játékos ötlete pedig az, hogy döntésével vár a világbajnokság végéig.

A PSG döntése alapvetően sportszakmai. Úgy gondolják, Messi az első éves alkalmazkodás után, amelyben diszkrét számokat produkált a megszokottakhoz képest, a másodikban, mely sok kihívást tartogat számára, berobbanhat. Messinek nem volt könnyű szezonja a tavalyi. Megfertőződött a koronavírussal, mely tüdőbetegséget okozott nála, ami késleltette a visszatérését. Egymás után pedig mindössze 10 mérkőzésesen szerepelt, január 23. és március 13 között.

Az argentin játéka mellett ugyanakkor fontos szempont a pénz is a PSG számára, Nasser Al-Khelaifi korábban elmondta: a párizsi csapat még soha nem termelt annyi bevételt egy év alatt, mint Messi első szezonjában, körülbelül 700 millió eurót.

Messi eddig 37 mérkőzésen lépett pályára a PSG színeiben, 14 gólt szerzett és 16 gólpasszt osztott ki.

Borítókép: EPA/Mohammed Badra

További tartalmak