Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ten Hag: Maguire és Ronaldo csodálatos játékos, szerepet fognak játszani a klub jövőjében

Ten Hag: Maguire és Ronaldo csodálatos játékos, szerepet fognak játszani a klub jövőjében

m4sport.hu
Két kellemetlen vereség után (Brighton, Brentford), a Premier League 3. fordulójában megszerezte első győzelmét a Manchester United, ráadásul nem akármilyen skalpot gyűjtött be, az elmúlt szezon ezüstérmesét, a Liverpoolt verte meg. A Vörös Ördögök holland mestere Erik ten Hag merész lépésre szánta el magát a bajnoki előtt, hiszen kihagyta a kezdőből a csapatkapitány Harry Maguire-t - egy percet sem játszott a Klopp-csapat ellen -, illetve a portugál Cristiano Ronaldót. A húzás bejött, csapata 2-1-re verte a szezon előtt bajnokesélyesként emlegetett ellenfelet.

“Ez még csak egy korszak kezdete” – kezdte a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Erik ten Hag. Rosszul indult a bajnokság a csapat számára, de úgy tűnik, kezd kiegyenesedni. Ehhez pár bátor döntés is kellett a holland szakember részéről.

A Brighton (1-2) és a Brentford (0-4) elleni vereség után éles kritikákat kapott a United nyáron kinevezett edzője, ahogyan a játékosokat sem kímélték az ítészek. A legtöbb negatív értékelést a Vörös Ördögök kapitánya, Harry Maguire, illetve az elmúlt szezonban házi gólkirály Cristiano Ronaldo kapta.

A Liverpool elleni bajnoki előtt Ten Hag úgy döntött, hogy mindkettő sztárját kihagyja a kezdőcsapatból.

“Egy más megközelítést akartam, másfajta hozzáállást. Lehet itt beszélni taktikáról, de igazából minden a hozzáálláson múlik. Most látható volt, ha más szellemben lépünk a pályára, akkor van kommunikáció, van harci szellem, van egy csapatunk. Láthattuk, hogy mire lehetnek képesek, mert igenis tudnak jó futballt játszani” – magyarázta a meccs után az 52 éves szakember.

A Sky Sports szakértője, Roy Keane – aki korábban a Manchester United játékosa volt – arról beszélt, hogy a mérkőzés előtt a holland menedzser bátor döntéseket hozott, amelyekre csapata jól reagált.

“A mérkőzés előtt a menedzser óriási döntéseket hozott, a játékosok pedig megadták neki a választ. Nagy elkötelezettséggel és elszántsággal játszottak. Kiválóak voltak mindannyian. Remélhetőleg ez lesz a Ten Hag-korszak felemelkedése”- mondta a United egykoron kőkemény középpályása.

Keane egyértelműen arra gondolhatott, hogy Ten Hag úgy küldte pályára az övéit, hogy a csapatkapitány Maguire és a portugál Cristiano Ronaldo a padon kezdett.

A védelem közepén Raphael Varane volt a főnök, mellette pedig a nyáron igazolt Lisandro Martínez kapott lehetősége Maguire helyett, aki végül csapata egyik legjobbjának bizonyult. A támadósorból kivette Ronaldót, így Marcus Rashfordra komolyabb szerep hárult, amelyet tökéletesen megoldott, ezt győzelmet erő gólja is alátámasztja.

A fényes győzelem után érthetően felmerülhetett a kérdés, hogy vajon milyen szerepet szánhat a két kimaradó játékosnak a jövőben, a holland egyértelműen beszélt erről is, kapcsolódva a csapat legfrissebb szerzeményéhez, Casemiróhoz, akit közvetlenül a mérkőzés előtt mutattak be az Old Trafford közönségének. Kiemelte, hogy egy csapatnak szüksége van vezérekre, a United pedig nem egy vezetőerényekkel bíró játékossal rendelkezik.

“Amikor a vezetői erényekről beszélünk, a mai nappal (hétfő) kapcsolat elmondhatjuk, hogy igazi vezérek voltunk a pályán. Ő (Casemiro) jól ismeri ezt a játékot, tudja, hogy kell nyerni. Karrierje során megannyi trófeát nyert, egy csapatnak fontos, hogy legyenek ilyen játékosai. Varane is ilyen, amilyen Casemiro, illetve ott van még Cristiano Ronaldo (egy időben mindhárman csapattársak voltak a Real Madridban – szerk.). Szükséged van ilyen tapasztalattal bíró játékosokra, akik útmutatást adhatnak a fiataloknak, akik még nem nyertek trófeákat”- magyarázta a holland.

“Nem kell külön kiemelnem Harry Maguire-t és Ronaldót, ők csodálatos játékosok, akik szerepet fognak játszani a klub jövőjében, már az egészen közeliben is. Mindig nehéz őket kihagyni a csapatból, de nekem meg kell hoznom a döntéseimet” – célzott a mérkőzés két nagy kimaradójára, a portugál csak perceket kapott a hajrában, a gólszerző Rashfordot váltva.

Borítókép: Erik ten Hag (J) és Cristiano Ronaldo (B) (EPA/PETER POWELL)

További tartalmak