Musorujsag
Élő Eredmények

Bankot robbant a Newcastle: rekordösszegért igazolhatnak csatárt a Szarkák

Bankot robbant a Newcastle: rekordösszegért igazolhatnak csatárt a Szarkák

m4sport.hu | Szerző: Kovács Máté
A szaúdi szuverén vagyonalap, a Public Investment Fund (PIF) tulajdonosátvétele óta ez a transzfer lehet az új éra első nagy fogása.

A hírek szerint már csak a papírmunka választja el Alexander Isaktól attól, hogy az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Newcastle United játékosa legyen. A Real Sociedad labdarúgójáért közel 60 millió fontot fizethetnek ki majd a Szarkák, ami a klub történetének legdrágább igazolása lehet. A svéd támadó három évvel ezelőtt a Borussia Dortmundtól csatlakozott a spanyol együtteshez, ahol 132 mérkőzésen 44 gólt szerzett, valamint a válogatottban eddig 37 találkozón 9 alkalommal volt eredményes. Isak gólt szerzett a La Liga előző fordulójában is, amikor a Barcelona 4-1-re győzött a Real Sociedad vendégeként. A hírt már az átigazolásokban jól értesült Fabrizio Romano is megerősítette.

+

Dan Ashworth, a Newcastle sportigazgatója és Steve Nickson, a klub játékosmegfigyelőinek vezetője egyaránt Spanyolországban van, hogy véglegesítsék a transzfert – írja a SkySports. A 22 esztendős támadóban nagy potenciál rejlik, fiatal kora ellenére is már szép számokat hozott profi pályafutása során, az előző idényben neki volt a legtöbb lövése a baszk csapatban, és ő rendelkezett a legtöbb labdaérintéssel is az ellenfél tizenhatosán belül, továbbá 17 esztendősen ő volt a svéd labdarúgó-válogatott valaha volt legfiatalabb gólszerzője. Az angol klubnál az eddigi rekordot Joelinton és Bruno Guimaraes tartotta, előbbi 2019 nyarán, utóbbi több mint fél éve csatlakozott a fekete-fehér mezes gárdához, egyaránt 40-40 millió font fejében. Isak a Newcastle United negyedik nyári szerzeménye lehet a védő Sven Botman és Matt Target, valamint a kapus Nick Pope után. Viszont minden bizonnyal nem ő lesz az utolsó érkező Eddie Howe együttesébe, ugyanis a Szarkák szeretnék megszerezni a Watford támadóját, Joao Pedrot is, akiért 30 millió fontot fizethetnek majd ki. Úgy fest, az új éra és az erősítés ténylegesen elindult a Newcastlenél.

Borítókép: Alexander Isak (balra) a Real Sociedad játékosaként. (Fotó: EPA/Roman Rios)

További tartalmak