Musorujsag
Élő Eredmények

Előkelő társaságban Ádám Martin az idei gólszerzők világranglistáján

Előkelő társaságban Ádám Martin az idei gólszerzők világranglistáján

MTI | Szerző: K.M.
A Paksról a dél-koreai Ulszan Hyundai csapatához igazolt Ádám Martin 19 találatával a 16. helyet foglalja el a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) idei világranglistáján, amely a nemzeti bajnokságokban az év első nyolc hónapjában elért gólok alapján készült.

A listát a szingapúri bajnokságban jeleskedő montenegrói Boris Kopitovic foglalja el 26 góllal, kettővel előzve meg a Paris Saint-Germain francia világbajnok csatárát, Kylian Mbappét, és a szintén a dél-kelet-ázsiai ország élvonalában futballozó japán Tanaka Kodait.

Ádám Martin az NB I előző szezonjában 31 gólt szerzett a Paks csapatában (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A világsztárok közül a lengyel Robert Lewandowski – aki a Bayern Münchentől igazolt el, s az új idényben már az FC Barcelonát erősíti – 20 góljával a nyolcadik, míg a Borussia Dortmundot a Manchester Cityre cserélő, s angol együttesében egyedül augusztusban kilencszer is eredményes norvég Erling Haaland 18 idei találatával a 21. a sorrendben. Ugyanúgy 17 gólnál tart nyolc hónap után három csatár is: a Tottenhamben játszó angol Harry Kane, a „legmagyarabb” német együttesben, az RB Leipzigben Gulácsi Péterrel, Willi Orbánnal és Szoboszlai Dominikkal együtt futballozó francia Christopher Nkunku és a Paris Saint-Germain brazil légiósa, Neymar. Közöttük az rangsorol a 31-33. helyen, hogy melyikük játszik erősebb ligában. Eredményességi világrangsor az

IFFHS-nél a 2022. január 1. és augusztus 31. között elért találatok alapján:

1. Boris Kopitovic (montenegrói, Tampines Rovers) 26 gól
2. Kylian Mbappé (francia, PSG) 24
3. Tanaka Kodai (japán, Albirex Niigata) 24
…8. Robert Lewandowski (lengyel, Bayern München és FC Barcelona) 20
…16. Ádám Martin (Paksi FC, Ulszan Hyundai) 19
…21. Erling Haaland (norvég, Borussia Dortmund és Manchester City) 18
…31. Harry Kane (angol, Tottenham Hotspur) 17
32. Christopher Nkunku (francia, RB Leipzig) 17
33. Neymar (brazil, PSG) 17

Borítókép: Ulsan Hyundai FC / Facebook

További tartalmak