Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: a Chelsea menesztette Thomas Tuchelt

Hivatalos: a Chelsea menesztette Thomas Tuchelt

m4sport.hu/MTI
A Chelsea klubvezetése szerdán menesztette posztjáról Thomas Tuchelt, a labdarúgócsapat német vezetőedzőjét.

A londoni csapat nem kezdte jól az idényt, a bajnokságban három győzelem, egy döntetlen, két vereség a mérlege, kedden este pedig nagy meglepetésre 1-0-ra kikapott a Dinamo Zagreb otthonában a Bajnokok Ligájában.

„A Chelsea-nél mindenki szeretne köszönetet nyilvánítani Thomasnak és munkatársainak a klubnál töltött idő alatt tett erőfeszítéseikért. Thomasnak joggal lesz helye a Chelsea történetében, miután itt töltött idejében megnyerte a Bajnokok Ligáját, a Szuperkupát és a Klubvilágbajnokságot” – olvasható a Kékek közleményében, amiből arra következtethetünk, hogy a komplett stábnak, benne Lőw Zsoltnak is „megköszönték” a munkát.

Erre utal, hogy a két edző karrierje szorosan összefonódik és a hivatalos oldalon az edzői stáb tagjai közül nemcsak Tuchel, de Lőw fotója is eltűnt.

„Az új tulajdonosi csoport száz napja irányítja az egyesületet, amelyet kemény munkával szeretne fejleszteni, s az új tulajdonosok úgy érezték, ez a megfelelő időpont a váltásra” – áll a közleményben, amely úgy fogalmaz, „amíg a klub keresi az új vezetőedzőt, az edzői stáb felel az edzésekért és a csapat felkészítéséért”.

A pletykák szerint a fő kiszemelt a kispadra Graham Potter, aki a 4. helyen áll a bajnokságban Brightonnal, de a jelenleg munka nélküli Mauricio Pochettino, illetve Zinédine Zidane nevét is bedobták.

Tuchel 2021 januárja óta irányította a Chelsea-t, első szezonjában megnyerte a BL-t a Kékekkel, az előző idényt pedig a harmadik helyen zárta a Premier League-ben.

A nyári átigazolási időszakban a Chelsea költötte a legtöbb pénzt Európában, közel 300 millió dollárért vett új játékosokat.

Borítókép: Thonas Tuchel EPA/ANTONIO BAT

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Hivatalos: Menesztette Domenico Tedescót az RB Leipzig
Szerdán menesztették RB Leipzig labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Domenico Tedescót, miután a bajnokságban gyengén szerepel az együttes, a Bajnokok Ligája első fordulójában pedig 4-1-es vereséget szenvedett otthon kedd este a vendég Sahtar Donyecktől.
Külföldi futball
Klopp: Játékosként elég középszerű voltam, az edzőm postás volt
Jürgen Klopp, a Liverpool német menedzsere egy konferencián vett részt, amelynek előadója volt. A Footnball Talks rendezvény egyik főtémája az utánpótlásnevelés volt, ami az 55 éves szakember véleménye szerint nagyban meghatározhatja egy labdarúgó jövőjét, már egészen fiatal korban. Példaként a portugál fiatalok képzését emelte ki.
Külföldi futball