Musorujsag
Élő Eredmények
×

Klopp: Játékosként elég középszerű voltam, az edzőm postás volt

Klopp: Játékosként elég középszerű voltam, az edzőm postás volt

m4sport.hu
Jürgen Klopp, a Liverpool német menedzsere egy konferencián vett részt, amelynek előadója volt. A Footnball Talks rendezvény egyik főtémája az utánpótlásnevelés volt, ami az 55 éves szakember véleménye szerint nagyban meghatározhatja egy labdarúgó jövőjét, már egészen fiatal korban. Példaként a portugál fiatalok képzését emelte ki.

“Nagyra értékelem a labdarúgásban a csúcsminőségű oktatást. Általánosságban elmondható, hogy az utánpótlásban hihetetlenül jól képzettek a fiatalok, nem mellesleg tökéletesen kezelik az átmenetet a felnőtt labdarúgás irányába. Amikor olyan labdarúgókat látunk, mint Cristiano (Ronaldo) vagy Bernardo (Silva), az ő személyük teszik különlegessé Portugáliát a labdarúgás világában” – emelte ki a német edző a fiatalok nevelésének fontosságát már egészen fiatal kortól.

Ellenpontként saját magát vette példaként.

“Én egy elég középszerű játékos voltam, de akár jobb is lehettem volna. Az edzőm a postás volt. Minden tiszteletem az övé, de mást sem csinált velünk, minthogy elküldött minket futni. Talán, ha más jellegű képzést kapok, akkor másmilyen lett volna a pályafutásom” – mondta Klopp.

A Portugál Labdarúgó Szövetség által megrendezett fórumon Klopp kiállt amellett, hogy a a modern technológiákat minden téren érdemes felhasználni a labdarúgásban, ehhez kapcsolódóan kiemelte a sportág egyik olyan szegmensét, amely nagyon tetszik neki. Úgy érzi, hogy a mérkőzéseken nagyon sok az üres menet, sokat áll a játék, ami a minőség rovására megy. Szíve szerint szigorúbban büntetné az idő húzását és nem tartja rossznak a tiszta játékidő gondolatát.

Borítókép: Jürgen Klopp (Fotó: EPA/PETER POWELL)

További tartalmak