Musorujsag
Élő Eredmények

Hatalmas bravúr a Groupamában: a Ferencváros emberhátrányban is legyőzte a török bajnok Trabzonsport az Európa-ligában

Hatalmas bravúr a Groupamában: a Ferencváros emberhátrányban is legyőzte a török bajnok Trabzonsport az Európa-ligában

m4sport.hu/MTI
A Ferencváros óriási bravúrt hajtott végre a Groupama Arénában, s emberhátrányban 3–2-re legyőzte a török bajnok Trabzonsport a labdarúgó Európa-liga csoportkörében, az 1. fordulóban.

 

Összefoglaló

Csercseszov: Egy győzelem vagy vereség után is van mit kijavítani

Eredmény
Európa-liga, H csoport, 1. forduló
Ferencváros–Trabzonspor (török) 3–2 (3-1)
Groupama Aréna, 17 987 néző, v.: Fabio Maresca (olasz)
gólszerzők: Nguen (5., 44., a másodikat 11-esből), Traoré (29.), illetve Maxi Gómez (39.), Bozok (71.)
kiállítva: Civic (16.)
sárga lap: Besic (41.), Wingo (80.), Dibusz (86.), Knoester (92.), illetve Bardhi (42.)
Ferencváros:
Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Knoester, Civic – Besic (Kovacevic, 89.), Vécsei (Laidouni, 77.) – Nguen (Gojak, 77.) – Zachariassen, Boli (Botka, 20.), Traoré
Trabzonspor:
Taha Tepe – Stryger Larsen, Bartra, Vitor Hugo (Eren Elmali, a szünetben), Denswil (Djaniny, 72.) – Gbamin (Hamsík, a szünetben) – Abdülkadir Ömür (Bozok, 60.), Bakasetas, Bardhi (Yazici, a szünetben), Trézéguet – Maxi Gómez

A tabella

A Ferencváros szurkolótábora ezúttal méltó partnert kapott, a Trabzonsport elkísérő mintegy 500 fanatikus ugyanis a hazaiakhoz hasonló elszántsággal és erővel bíztatta kedvenceit már a bemelegítés során.

„Az a fő, hogy ne féljen a legény!” – üzenték az Egri csillagok egyik klasszikus idézetével koreográfiájukon a hazai ultrák, a játékosok pedig megfogadták tanácsukat, ugyanis rögtön az első értékelhető támadásukból gólt szereztek.

A 11. percben Boli egyedül lépett ki ziccerben, könnyedén gólt szerezhetett volna, de úgy tűnt, szabálytalankodtak vele szemben, az olasz játékvezető sípja azonban általános megrökönyödésre néma maradt. Érthetetlen módon a VAR még csak nem is vizsgálta az esetet, nem úgy öt perccel később, amikor Civic csúnya belépője után jelzett a bírónak, aki az eset megvizsgálása után rögtön kiállította a Ferencváros védőjét.

A piros lap után fölénybe került a Trabzonspor, ekkor Dibusz percei következtek. A válogatott hálóőr két távoli lövést, és egy közeli ziccert is bravúrral hárított. Ez erőt adott a társaknak, akik egy remek kontra végén Traoré révén megint betaláltak, a gól után pedig gyakorlatilag azonnal záporeső zúdult a pályára.

A Trabzonspor fölényben volt, de szépíteni csak Vécsei hajmeresztő hibája miatt tudott, a szünet előtt viszont így is visszaállt a kétgólos különbség, Nguen büntetőből talált be. A második félidőt – ekkor már újra tiszta égbolt alatt – nagy lendülettel kezdte a szünetben hármat cserélő Trabzonspor, de amikor némi levegőhöz jutott a Ferencváros, Wingo kis híján gólt szerzett, tekerése a felső lécen csattant. A 66. percben Traoré dönthette volna el az összecsapást, ám közeli lövését bravúrral hárította a vendégek hálóőre.

A török bajnok teljesen beszorította a Ferencvárost és a 71. percben egy szép góllal zárkózott fel. A hajrára újra megérkezett az eső és egy pillanatra a levegő is megfagyott, ugyanis a 87. percben úgy tűnt, egyenlítenek a vendégek, de a VAR les miatt közbe szólt, a Groupama Aréna „szinte felrobbant” az örömtől, az ötperces jelzett hosszabbítás után pedig a Himnusz is felcsendült.

Sztanyiszlav Csercseszov együttese jövő csütörtökön a francia AS Monaco otthonában lép pályára, a mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Így szólt a Himnusz a Fradi–Trabzonspor mérkőzést követően

Vécsei: Nekem úgy tűnt, kicsit fél vállról vettek minket

Tokmac: Valamit szeretnénk mutatni Európában

Besic: Nem vagyok meglepve, tudom mire vagyunk képesek

A csoport másik mérkőzésen
Crvena zvezda (szerb)-AS Monaco (francia) 0-1 (0-0)
gól: Embolo (74., 11-esből)

A csoport állása: 1. Ferencváros 3 pont (3-2), 2. AS Monaco 3 (1-0), 3. Trabzonspor 0 (2-3), 4. Crvena zvezda 0 (0-1) A további program
2. forduló
szeptember 15., csütörtök
AS Monaco FC-Ferencváros 18.45
Trabzonspor-Crvena zvezda 18.45
3. forduló
október 6., csütörtök
Crvena zvezda-Ferencváros 18.45
AS Monaco-Trabzonspor 18.45
4. forduló
október 13., csütörtök
Ferencváros-Crvenza zvezda 21.00
Trabzonspor-AS Monaco 21.00
5. forduló
október 27., csütörtök
Ferencváros-AS Monaco FC 21.00
Crvenza zvezda-Trabzonspor 21.00
6. forduló
november 3., csütörtök
Trabzonspor-Ferencváros 18.45
AS Monaco-Crvenza zvezda 18.45

 

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak