Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Sallai műtétjét elvégző orvos szerint millimétereken múlt, hogy nem vakult meg a támadó

A Sallai műtétjét elvégző orvos szerint millimétereken múlt, hogy nem vakult meg a támadó

MTI
Sallai Roland édesapja, Sallai Tibor szerdán az M1 aktuális csatornán arról számolt be, hogy hosszú és veszélyes volt a magyar válogatott támadó operációja, ugyanis menet közben derült ki, hogy több helyen is eltört a játékos szemüregében a csont, ám ez a vérömlenyek és a duzzanat miatt nem látszott korábban a röntgenfelvételeken.

 

„A műtét hála istennek rendben lezajlott, Roli már jobban van. Egy fémlemezzel megerősítették a törött csontrészt, egyelőre bent tartják a kórházban, ahol még egy igen komoly szemvizsgálat is vár rá. Az orvos azt mondta, nagyon picin múlt, hogy nem vakult meg, ha az ellenfél cipője pár milliméterrel arrébb találja el a szemét, akár nagyon súlyos is lehetett volna a sérülés” – jelentette ki Sallai Tibor.

A Freiburg játékosának édesapja hozzátette, a teljes felépülés három hónapot vesz majd igénybe, ez azonban nem azt jelenti, hogy fia addig nem edzhet vagy játszhat: ez arra vonatkozik, hogy ennyi idő múlva hagyhatja majd el a speciális védőmaszkot, és akkor nyilvánítják majd gyógyultnak. Azt egyelőre nem tudta megmondani, a válogatott támadó mikor térhet vissza a freiburgi keretbe, de reményei szerint „akár már két hét múlva” csapata rendelkezésére állhat.

Sallai Roland a kórházból üzent

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Roland Sallai (@rolandsallai) által megosztott bejegyzés

Mindez ugyanakkor azt jelenti, hogy a szélsőnek a jövő pénteki, valamint a három nappal később sorra kerülő olaszok elleni Nemzetek Ligája-találkozót biztosan ki kell hagynia.

„Egyelőre nyugtatót és fájdalomcsillapítót kap, de vidám és pozitív hangulatban van, a humorérzékét nem veszítette el” – mondta el fia jelenlegi állapotáról Sallai Tibor.

Sallai szeptember 3-án a Bayer Leverkusen elleni összecsapáson sérült meg súlyosan, amikor Jonathan Tah úgy rúgta arcon, hogy a cipője a szemét is érte. Sallait az eset után percekig ápolták, végül a közönség vastapsa és éltetése közepette hordágyon vitték le a pályáról, majd lecserélték, később pedig kórházba szállították kivizsgálásra.

 

Borítókép: EPA/RONALD WITTEK

További tartalmak

Kapcsolódó hírek