Musorujsag
Élő Eredmények

Balogh Botond nyáron eligazolhatott volna, de a Parma nem engedte

Balogh Botond nyáron eligazolhatott volna, de a Parma nem engedte

m4sport.hu
Több lehetősége is volt a nyáron Balogh Botondnak arra, hogy a karrierjében előrelépést jelentő klubhoz igazoljon, a Parma azonban nem engedte távozni őt.

Az olasz másodosztályú klub magyar védője az M1-nek elmondta, a nyáron kinevezett Fabio Pecchia vezetőedző, valamint a sportigazgató is azt mondta neki, hogy nem engedik el, mert szükség van rá a csapatban. Az őt csábító klubok nevét nem árulta el Balog Botond, de kijelentette, hogy előrelépést jelenthettek volna a pályafutásában.

„Nekem még most sem világos, hogy miért döntött így az edző és a sportigazgató, mert nekem előrelépés lehetett volna, és nekik is jobb lett volna, hogy ha nem is végleg, de legalább kölcsönben elengednek, mert akkor folyamatosan tudtam volna játszani. Így, hogy nincs annyi játékpercem, mint amennyit szeretnék, senkinek nem jó” – vélekedett.

A tavaly áprilisban combsérülést szenvedett védő az első négy fordulót a cserepadon töltötte, múlt hétvégén, a Ternana ellen 3–2-re elvesztett bajnokin léphetett először pályára a szezonban, 14 percet kapott. „Jó volt végre visszatérni, négy hónapja nem is játszottam tétmeccsen, jól éreztem magam. Az persze nem volt jó, hogy kikaptunk, de annak örülök, hogy újra a pályán lehettem.”

A 20 éves védő elmondta, a Parmában eltöltött eddigi három év alatt a nyári volt a hatodik edzőváltás, márpedig szerinte nem tesz jót egy játékosnak, ha ilyen gyakran kell új stábhoz alkalmazkodni. „Megszoksz egy rendszert, aztán pár hónap vagy fél év múlva megint jön egy új” – érzékeltette a helyzet nehézségét a játékos, hozzátéve ugyanakkor, hogy a legutóbbi váltással jól járt a csapat, Fabio Pecchia ugyanis mind szakmailag, mint emberileg kiváló.

Balogh Botond úgy véli, az edzéseken nyújtott teljesítménye alapján megérdemelné a több játéklehetőséget, de nem panaszkodik, hanem teszi továbbra is a dolgát és reméli, hogy egyszer megkapja a lehetőséget és a bizalmat.

MLSZ/Facebook

Csapattársától, a kapuslegenda Gianluigi Buffonról elmondta, az elején izgult, hogy milyen személyiség a sztárkapus, de már az első edzéseken kiderült róla, hogy csak pozitív hatással tud lenni mindenkire. „Az egyik legjobb ember, akit valaha ismertem, mind emberileg, mind szakmailag. Nem jelent plusz nyomást nekem, hogy edzésen ő van mögöttem, hanem épp ellenkezőleg, még jobban megnyugszom. Folyamatosan segít és egyáltalán nem tesz senkire nyomást, nem lehet rajta érezni, hogy nyert egy világbajnokságot vagy BL-döntőben játszott, hanem szereti éreztetni, hogy ő egy közülünk és semmivel sem kitűnőbb, ugyanolyan csapatember, mint mi.”

A szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő magyar válogatott keretébe a kevés játékperc miatt nem is számított meghívóra, de úgy véli, ha az olasz másodosztály egy olyan bajnokság, ahonnan rendszeres játéklehetőség esetén be lehet kerülni a nemzeti csapatba. „Aki itt tud folyamatosan játszani, annak ott is lenne helye, de ahhoz tényleg játszani kellene.”

Az U21-es válogatottba ugyanakkor meghívót kapott, vasárnap utazik Magyarországra, ahol Gera Zoltán csapata jövő pénteken Bulgáriával, négy nappal később pedig Litvániával játszik felkészülési mérkőzést. „Ha azt a két meccset végig tudom játszani ennyi kihagyás után, az előrelépés lenne” – mondta.

Borítókép: Balogh Botond (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Vége Balogh Botond szezonjának
Combsérülés miatt nagy valószínűséggel nem léphet már pályára ebben a szezonbna Balogh Botond, az olasz másodosztályú Parma magyar védője.
Külföldi futball