Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Barcelona Antonyt preferálta Raphinhával szemben, ám az ex-Ajax támadó több okból sem felelt meg Xavinak

A Barcelona Antonyt preferálta Raphinhával szemben, ám az ex-Ajax támadó több okból sem felelt meg Xavinak

m4sport.hu | Pollák Márton
A Barcelonánál komoly elemzés előzte meg Raphinha szerződtetését.

A katalán klub a nyáron nagy erőkkel kereste azt a szélsőt, aki hosszú távon erősítést jelenthet a csapatnak, így került radarra a két brazil, Raphinha és Antony, s bár a Barca utóbbit tervezte leigazolni, végül három döntő érv is a Leeds támadója mellett szólt.

A Sport beszámolója alapján a vezetőedző, Xavi és az új sportigazgató, Jordi Cruyff alapos munkát végzett, a taktikai elemzések során pedig úgy látták Raphinha sokkal komplettebb érettebb játékos, aki nemcsak a támadásokból, de a védekezésből is kiveszi a részét – visszazár, hogy segítse a jobbhátvédet, amikor az éppen előre tör, illetve sokkal inkább csapatjátékos, mint az ördöngös cseleiről híres Antony.

Úgy látták, a Manchester Unitedet választó támadó szinte mindig az egy az egy elleni játékra koncentrál, ami ellenkezik Xavi játékfilozófiájával és a Barcelona sokpasszos stílusával.

Emellett az sem volt elhanyagolható, hogy Raphinha bizonyított a Premier League-ben, játéka mellett munkabírása is kiemelendő, míg Antony még nem játszott a top öt európai bajnokságban.

Az már csak hab volt a tortán, hogy Raphinhát 58 millió euróért meg tudták venni a Leedstől, míg Antonyért jóval többet kért az Ajax – az MU végül 95 milliót plusz 5 millió bónuszt fizetett érte.

Borítókép: epa10160179 Manchester United's Antony (R) before the English Premier League soccer match between Manchester United and Arsenal at Old Trafford in Manchester, Britain, 04 September 2022. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Marco Reus vb-szereplése nincs veszélyben
Sebastian Kehl, a Borussia Dortmund sportigazgatója tisztázta, hogy mennyire súlyos német válogatott középpályásuk, Marco Reus sérülése. Felmerült annak a veszélye, hogy kénytelen lesz kihagyni a novemberben kezdődő katari világbajnokságot, de a sportvezető állítása szerint csak heteket kell pályán kívül maradnia a támadónak.
Külföldi bajnokságok