Musorujsag
Élő Eredmények
×

Mourinho: Ezután azt mondom a játékosoknak, legyenek bohócok, dobják fel magukat, mintha csak egy medencében lennének

Mourinho: Ezután azt mondom a játékosoknak, legyenek bohócok, dobják fel magukat, mintha csak egy medencében lennének

m4sport.hu | K.M.
Az AS Roma hazai pályán 1-0-ra kikapott az Atalanta ellen az olasz labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában. A fővárosiak 21 lövést mutattak be a mérkőzés során, és a csapat vezetőedzője, José Mourinho szerint még egy tizenegyes is elmaradt, így éles kritikát fogalmazott meg a játékvezetést illetően.

A portugál tréner a mérkőzés után úgy fogalmazott, az AS Romának simán nyernie kellett volna a bergámói együttes ellen, és Nicoló Zaniolonak mostantól meg kell tanulnia esni a tizenhatoson belül. A mérkőzést az Atalanta nyerte  egy 35. percben esett Giorgio Scalvini találattal, ami Gian Piero Gasperini gárdájának az egyetlen kaput eltaláló lövése volt, ezzel pedig a farkasok elszenvedték második vereségüket a szezon során. A fővárosi együttes nagyon dominánsan futballozott a bekapott gól után, sorra jöttek a helyzetek, de nem sikerült betalálni. A második félidő elején pedig nagy lehetőséget kaphatott volna az egyenlítésre a Roma, hiszen a tizenhatoson belül alaposan megrángatták Zaniolo mezét, de az olasz nem esett el, így a játékvezető nem ítélt tizenegyest. Az eset után José Mourinho olyan hevesen reklamált, hogy végül a bíró neki mutatta fel a piros lapot a meccs 57. percében.

Az eset IDE KATTINTVA látható

Érthető tehát, a portugál szakvezető nem volt felhőtlen hangulatban a mérkőzés után. „Egy olyan mérkőzést veszítettünk el, amit meg kellett volna nyerni, pláne annak függvényében, ahogy játszottunk. Szerintem egyértelmű büntető volt az eset, utána megkérdeztem a játékvezetőt, miért nem ítélt tizenegyest, és azért nem fújta-e be, mert Zaniolo nem esett el, próbált talpon maradni. Ha így van, változtatnom kell az álláspontomon és ezután azt mondom majd a játékosoknak, hogy ne próbáljanak küzdeni, ne játsszák meg a labdát, legyenek bohócok és viselkedjenek úgy, mintha csak egy medence lenne a tizenhatoson belüli terület, vagyis essenek kelljenek, mert úgy fest, ebben a ligában csak így kaphatsz büntetőt. “

Az AS Roma jelenleg hatodik a Serie A-ban, míg az Atalanta, az éllovas Napolihoz hasonlóan 17 pontos, és eddig veretlenül a második helyen áll a bajnokságban.

Borítókép: MTI/EPA/Riccardo Antimiani

További tartalmak