Musorujsag
Élő Eredmények
×

Busquets a szezon végén távozik, a Barcelona már keresi utódját - sajtóhír

Busquets a szezon végén távozik, a Barcelona már keresi utódját - sajtóhír

m4sport.hu
Spanyol sajtóinformációk szerint a Barcelona egyik kulcsembere, a 34 éves Sergio Busquets nem hosszabbítja meg nyáron lejáró szerződését és terve szerint az amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) folytatja pályafutását. A katalán klub már keresi lehetséges utódját, két komoly név szerepel a kívánságlista élén.

A spanyol Marca beszámolója szerint Busquets féllábbal már el is hagyta a Barcelonát. A középpályás már közölte a klubvezetéssel, mivel úgyis lejár a szerződése 2023 nyarán, távozni szeretne és Amerikában folytatná pályafutását, az MLS-ben. A bejelentést jól fogadták a katalán csapat elöljárói, már keresik is lehetséges utódját.

Ugyanakkor nem lesz könnyű a 34 éves szűrő pótlása, hiszen immáron 15 éve a csapat egyik kihagyhatatlan tagja. Ennek ellenére a Barca kívánságlistáján két olyan játékos szerepel, akit el tudnának képzelni Busquets helyén: A Real Sociedad 23 éves tehetségét Martín Zubimendit és a Wolverhampton rutinos portugálját, Rúben Nevest.

Előbbi esetében nehézséget okozhat, hogy a baszk csapat 60 millió euróban határozta meg kivásárlási árát, míg a Transfermarkt szerint “csak” 40 millió a piaci értéke a spanyol középpályásnak. Ugyanakkor látják a fantáziát a fiatal futballistában, aki a 2020/2021-es szezontól kezdve folyamatos fejlődésen ment keresztül is hiszik, ez a tendencia még folytatódik.

A 25 éves portugál még közel sem mondható öregnek, de már óriási rutinnal rendelkezik. Az angol Wolvesnak – ahol már ötödik szezonját kezdte el – és a portugál válogatottnak is alapembere, és a mértékadó Transfermarkt az ő értékét is 40 millió körül lövi be. Más kérdés, hogy a Farkasok vezetősége tisztában van játékosa erejével és a benne rejlő potenciállal, így komoly alkudozásra számíthat esetében a katalán klub.

Lehetséges utódként nem csak ők ketten merültek fel a Barcelonánál, de Spanyolországban úgy gondolják, hogy közülük kerülhet ki a befutó.

Neves esetében könnyebbséget jelenthet, hogy a játékos képviselője a Cristiano Ronaldóval is foglalkozó szuperügynök, Jorge Mendes, aki jó kapcsolatot ápol a klubelnök Joan Laportával.

Az sem zárható ki, hogy anyagi megfontolásból végül házon belül oldja meg Busquets pótlását a vezetés, hiszen a keretben található a holland Frenkie de Jong, aki képes magas szinten játszani a szűrő szerepét, illetve a tehetséges, mindössze 20 éves Nico González, aki jelenleg kölcsönben a Valencia játékosa, de csak a szezon végéig. A fiatal középpályás akár a jövő Barcelonájának az egyik bebetonozott játékosa is lehet, amennyiben töretlen marad a fejlődése.

Mindent összevetve: Busquets távozása nagy veszteség lesz a klub számára, de egyáltalán nem tűnik pótolhatatlannak.

Borítókép: Frenkie de Jong és Sergio Busquets (EPA/Alejandro Garcia)

További tartalmak