Musorujsag
Élő Eredmények

A Genkben játszó Németh András szerint „jól néznek ki a dolgok”

A Genkben játszó Németh András szerint „jól néznek ki a dolgok”

m4sport.hu
Németh András úgy érzi, sikerült neki az áttörés a belga labdarúgó-bajnokságban szereplő Genk csapatánál, amelyben már rendszeres játéklehetőséget kap a nyáron kinevezett vezetőedzőtől.

A 19 éves magyar csatár az előző szezonban álomszerűen mutatkozott be a Genk felnőtt csapatában, első tétmérkőzésén egyből gólt is szerzett az akkor még Bernd Storck által irányított csapatban. A Genk végül a 8. helyen végzett a bajnokságban, az idény végén menesztették a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányát, a helyére érkezett Wouter Vrancken pedig már a felkészülési időszakban közölte Németh Andrással, hogy számít rá az egész szezonban.

Nem véletlenül, hiszen a fiatal magyar támadó a nyolc felkészülési mérkőzésen nyolc gólt szerzett, a belga trénerrel pedig kiváló kapcsolatot ápol. „Az eddigiek közül a mostani edzővel van a legjobb viszonyom, nagyon örülök, hogy megérkezett. A felkészülés is jól ment, nyolc felkészülési meccsen nyolc gólt lőttem, már akkor megmondta, hogy számolni fog velem az egész szezonban. Megvolt már az első gólom a szezonban, nagyjából minden mérkőzésen játszom. Most jól néznek ki a dolgok – mondta az M1-nek a futballista, aki a mostani szezonban nyolc bajnoki mérkőzésen lépett pályára, eddig egy gól és egy gólpassz fűződik a nevéhez.

Németh András (fotó: m4sport.hu/Besenyei Gergely)

Németh András hozzátette, a jelenleg a tabella második helyén álló Genk célja az első négy hely valamelyikén, azaz európai kupaindulást érő pozícióban végezni a bajnokságban, ő személy szerint pedig szeretne minél többet játszani, minél több tapasztalatot szerezni és természetesen minél több gólt szerezni.

A 19 éves csatár számára „kicsi csalódás”, hogy még nem kapott meghívót Marco Rossi szövetségi kapitánytól a felnőtt válogatottba, de úgy véli, ha eljön az ideje, akkor biztosan segítségére tud lenni a nemzeti csapatnak. Jelenleg az U21-es válogatottra koncentrál, amelynek színeiben hét gólt lőtt az Európa-bajnoki selejtezősorozatba, mindössze egy portugál játékos előzte meg a góllövőlistán. „Az lett volna furcsa, ha nem lett volna csalódás a meghívó elmaradása, de jelenleg az U21-re koncentrálok és hosszú távon természetesen az A válogatott a cél” – fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy egy év múlva mivel lenne elégedett, határozottan válaszolt: „Ha kijutnánk az Eb-re.”

Borítókép: (fotó: MLSZ)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Németh András: Tisztelem Marco Rossi döntését, csak tőlem függ, mikor leszek válogatott
Németh András, a KRC Genk 19 éves magyar csatára a 2021/22-es szezonban szó szerint berúgta magát a köztudatba: tavasszal gólokkal mutatkozott be a belga élvonalban, az U21-es Európa-bajnokság selejtezőjében nyolc mérkőzésen szerzett hét találatával pedig a sorozat legeredményesebb játékosainak egyike volt. Bár sokan várták, a júniusi Nemzetek Ligája-mérkőzéseken még nem kapott lehetőséget a bemutatkozásra, de pontosan tudja, ha klubjában több szerepet kap, Marco Rossi meghívója sem várat sokáig magára és elérheti egyik legnagyobb célját. Interjú.
Magyar futball