Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kerkez: Hihetetlen érzés volt olyan játékosok ellen játszani, akiket egy éve még a tévében néztem

Kerkez: Hihetetlen érzés volt olyan játékosok ellen játszani, akiket egy éve még a tévében néztem

m4sport.hu
Nagyot fordult a világ az elmúlt héten a mindössze 18 éves Milos Kerkez körül, aki a németek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen bemutatkozott a magyar válogatottban, majd az olaszokkal szemben is kezdőként futhatott ki a pályára. Átélhette, részese lehetett annak, hogy Marco Rossi csapata az A divízióban tagadt, ráadásul karnyújtásnyira volt a nemzeti csapat attól, hogy az NL négyes döntőjébe jusson.

Természetesen az AZ Alkmaar is felfigyelte teljesítményére, ahogyan követte, hogy mutatkozik be a magyar nemzeti csapatban, egy hosszabb interjút készített a holland klub a tehetséges magyarral.

„Hihetetlen pillanatok voltak a számomra, sosem felejtem el. Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy az ország megadta nekem ezt a lehetőséget, elsősorban az edző, akinek roppant hálás vagyok. Egy nappal a mérkőzés (Németország) előtt a szövetségi kapitány (Marco Rossi) magához hívott és mondta nekem, hogy bízik bennem, ott leszek a kezdőben. Aznap nagyon izgatott voltam, hisz mégiscsak egy nemzeti csapatban játszhattam. A meccs előtt a csapattársak és az edző is mondta, hogy nyugodjak meg. Aztán kimentem a pályára, láttam a zsúfolt stadiont, negyvenezer embert, a másik oldalon az a sok sztárt, akik ellen játszottunk. Ellenük ott lenni egy felejthetetlen esemény az életemben” – emlékezett vissza első válogatott fellépésére a mindössze 18 éves szélső védő.

A mérkőzés előtt arról beszélt a magyar tehetség, ha képes megállítani Serge Gnabryt vagy Leroy Sanét a németeknél, akkor akár egy topbajnokságban is jól tudhat nyújtani. Nagy magyar válogatott végül kapott gól nélkül hozta le a mérkőzést Lipcsében (0-1).

„Jó meccsem volt, a kapitány utána azt mondta, boldog, hogy így teljesítettem és büszke rám. Ez volt számomra a legfontosabb, ahogyan az is, hogy azon a mérkőzésen mindenki elképesztően jól játszott a csapatban. A végsőkig harcoltunk, mindenkin látszott, hogy a győzelem lebeg a szemük előtt. Gnabry az első félidőben okozott nekem pár nehéz pillanatot, de alapvetően hihetetlen érzés volt ilyen játékosok ellen játszani. Egy éve még a tévében néztem őket a Bajnokok Ligájában, most pedig én szereltem le őket. Még most sem hiszem el teljesen, hogy ez megtörtént. Csodálatos érzés volt” – mesélte klubja, az AZ Alkmaar honlapjának.

A riporter az interjú folyamán vicces kedvében volt, olyan kérdéssel állt elő, amelynél a fiatal magyar tehetség vette a lapot.

Mit szólt ahhoz, ha azt mondom: az első Lionel Messi, a második Milos Kerkez?
„Azt mondom: az első, Milos Kerkez (nagy nevetés). Lionel Messi pedig a második” – jött a frappáns válasz.

A riporter azzal magyarázta a kérdést, hogy a transfermarkt.com oldalon a németek elleni mérkőzést követően Lionel Messi után Kerkez profilját nézték meg a legtöbben.

„Nyilván, azon az estén sokan követték a teljesítményemet a pályán, de arra vagyok igazán büszke, hogy büszkévé tehettük az országunkat, hogy a magyarok boldogok voltak, amiért végül a második helyen végeztünk a csoportunkban, amelyet ráadásul a halálcsoportnak kereszteltek. Senki nem hitte az elején, hogy Magyarország a második helyen végezhet, és a végén még harcolhat a négyes döntőért”
– emelte ki szerényen Kerkez, akinek a nevét mára már az egész ország jól ismerheti.

Borítókép: epa10202414 Thomas Mueller (R) of Germany in action against Milos Kerkez (L) of Hungary during the UEFA Nations League soccer match between Germany and Hungary in Leipzig, Germany, 23 September 2022. EPA/HANNIBAL HANSCHKE

További tartalmak