Musorujsag
Élő Eredmények
×

Haaland: Még október sincs és már 14 gólnál tartok

Haaland: Még október sincs és már 14 gólnál tartok

m4sport.hu
A norvég Erling Haaland Angliában, a Premier League-ben is berúgta az ajtót. A Manchester City nyári szerzeménye olyannyira eredményes, hogy még maga is meglepődött. A Viaplaynek adott nyilatkozatában bevallotta, nem számított arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyire sok gólt fog szerezni.

A 22 éves csatár Manchesterbe érkezésekor biztos volt abban, hogy fog gólokat szerezni, hiszen szándékosan egy olyan klubhoz szerződött, amelynél az edző – Pep Guardiola – a támadó focit támogatja. Ugyanakkor úgy képzelte, hogy időbe fog telni, míg összeszokik a csapattársaival és elsajátítja a csapat játékszisztémáját.

“Őszintén meg kell vallanom, hogy senki sem számított egy ilyen kezdésre. Az elmúlt szezonban a Man. City 100 góllal zárt, természetes volt, hogy úgy képzeltem, én is gólokat fogok lőni, csak idő kérdése. Az nem lep meg, hogy már többször betaláltam, de még október sincs, és már 14 góllal büszkélkedhetek. Semmiképpen sem számítottam erre” – vallotta be a hórihorgas támadó, aki a Premier League-ben hét meccsen tizenegyszer talált az ellenfelek hálójába, a Bajnokok Ligájában pedig három gólt szerzett két forduló után.

Borítókép: Erling Haaland (középen) (EPA/ANDREW YATES)

További tartalmak