Musorujsag
Élő Eredmények

Ten Hag kiállt sokat kritizált védője mellett

Ten Hag kiállt sokat kritizált védője mellett

m4sport.hu
Harry Maguire-t az elmúlt hetekben rengeteg kritika érte a Manchester Unitedben, majd az angol válogatottban nyújtott teljesítménye miatt. Némileg szerencsétlenül jött ki a rutinos védő szempontjában, hogy amikor kezdett a szezon folyamán, akkor a csapata nem nyert. Ráadásul a Vörös Ördögöknél különösen szembeötlő, hogy amikor a holland mester a kispadra ültette, a csapat el kezdett szárnyalni.

A Manchester City előtti derbi előtt a United holland menedzsere, Erik Ten Hag kijelentette, hogy Maguire számíthat a támogatására.

„Én vagyok az edzője, így számíthat arra, hogy kiállok mellette. Élvezheti a támogatásomat, mert hiszek benne. Látom az erősségeit. Közel ötven alkalommal szerepelt az angol válogatottban, amelyben hatalmas potenciál rejtőzik. Itt, mi mindannyian hiszünk benne”- jelentette ki a holland edző a derbit megelőző sajtótájékoztatón.

Nem lesz könnyű dolga a Unitednek, hiszen a címvédő Manchester City otthonába látogat, ugyanakkor biztató, hogy utolsó négy bajnokiját- Maguire nélkül – megnyerte az együttes.

„Kizárólag saját magunkra kell összpontosítani. Minden egyes mérkőzést meg akarunk nyerni, ehhez pedig a maximumot kell nyújtani. Már sok derbiben volt részem, így tökéletesen tudom, mit jelentenek ezek. A legfontosabb mérkőzések közé tartoznak. Nem kizárólag Haaland ellen játszunk (eddig 9 meccsen 14 gólt termelt a norvég),a Manchester City lesz az ellenfelünk. Ha képesek leszünk csapatként dolgozni, akkor megverhetjük őket” – beszélt az előtte álló összecsapásról Ten Hag.

Kijelentése ellenére az biztos, hogy Maguire nem lép pályára a városi rivális ellen kisebb sérülés miatt, amelyet a válogatottban szedett össze. Ugyanakkor Marcus Rashford és Anthony Martial már felépült és rendelkezésére áll az edzőnek.

Borítókép: Harry Maguire (b) (EPA/PETER POWELL)

További tartalmak