Musorujsag
Élő Eredmények

Egy szakértő aggasztónak nevezte Ronaldo testbeszédét, akit januárban el is engedhet az MU

Egy szakértő aggasztónak nevezte Ronaldo testbeszédét, akit januárban el is engedhet az MU

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Egy testbeszédszakértő szerint Cristiano Ronaldo láthatóan nagyon szenved a Manchester Unitednél, a klub és a csapat menedzsere, Erik ten Hag pedig kész már a télen kinyitni előtte az Old Trafford kapuját.

Ez eddig nagyon nem a portugál klasszis szezonja. Az ötszörös aranylabdásnak már a nyáron mehetnékje volt, végül mégis maradt a Unitednél, ahol azonban alig játszik.

Hogy Ronaldo elégedetlen a helyzetével, az nyilván senki számára nem újság, de egy testbeszédszakértő kielemezte a legutóbbi, Manchester City elleni bajnoki vereséget (6–3) a padról végignéző csatár gesztusait, melyekből több dolog is kiderül.

Darren Stanton a The Mirrornak adott értékelésében elmondta, bármennyire is próbálja leplezni, a 37 éves játékos rettenetesen frusztrált.

Volt már boldogabb is Cristiano Ronaldo (Fotó: EPA/PETER POWELL)

„Az arcon a másodperc tört része alatt öntudatlanul megjelenő mikrokifejezések elárulják egy ember valódi belső érzelmeit. Ha tudod, mit kell keresni és nézni, nagyon jól leolvasható minden Ronaldo arcáról is. A róla készült felvételeken egyértelműen látszik, csak az egyik arcfelén húzódik halvány mosoly, pedig az agy szimmetrikusan küldi ezeket a jeleket. Tehát ha valaki valóban mosolyog, erre az agyi utasításra az arcának mindkét oldalán lévő izmai reagálnak. Ronaldo féloldali mosolya, ahogy az arca bal oldala felpuffad, megvetésről, dühről, frusztrációról és türelmetlenségről árulkodik. Nagyfokú kétségbeesést érez amiatt, hogy nem játszik.”

A kialakult helyzet miatt természetesen újra felerősödtek a Ronaldo távozását firtató hangok, a The Telegraph értesülései szerint pedig az ötszörös aranylabdás januárban távozhat a klubtól.

Bár Erik ten Hag menedzser a City elleni zakó után azt nyilatkozta, karrierje iránti tiszteletből nem állította be Ronaldót, ám a holland portál legfrissebb hírei arról szólnak, a tréner korábbi elképzeléseivel ellentétben már egyáltalán nem ragaszkodik a csatárhoz és elfogadható ajánlat esetén nem állna az útjába a következő átigazolási időszakban.

Borítókép: epa10219729 Cristiano Ronaldo (2-R) of Manchester United watches from the bench during the English Premier League soccer match between Manchester City and Manchester United at Etihad Stadium in Manchester, Britain, 02 October 2022. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications

További tartalmak

Kapcsolódó hírek