Musorujsag
Élő Eredmények
×

Simeone noteszában régóta ott lapul a magyar támadó neve, aki Félixet válthatná - sajtóinformáció

Simeone noteszában régóta ott lapul a magyar támadó neve, aki Félixet válthatná - sajtóinformáció

m4sport.hu
A 126 millió euróért vásárolt Joao Félix eddigi teljesítménye az Atlético de Madridnál komoly fejfájást okoz edzőjének, Diego Simeonénak. Spanyol lapinformációk szerint az argentin tréner türelme fogytán, már szólt is a klub sportigazgatójának, hogy mielőbb szabaduljanak meg a portugáltól. Ezzel utat nyitva... egy magyarnak!

A spanyol El Gol Digital információi szerint Diego Simeone türelme eddig tartott Joao Félix-szel szemben, akinek a gyenge teljesítménye károsan hat a csapat játékára. Segítőivel is közölte, hogy már a téli átigazolási időszakban változások várhatóak a keretben.

A portálnál úgy tudják, hogy az edző elképzelései között egy ígéretes tehetség szerepel, akit csak akkor érdemes a klubhoz csábítani, amennyiben megoldják a Joao Félix okozta problémát. Úgy tudni, hogy a Matracosok mestere már felkérte a sportigazgatót, Andrea Bertát, hogy a januári átigazolási időszakban próbálja meg értékesíteni a 2019-ben 126 millió euróért vásárolt játékost, nyilván jóval alacsonyabb áron.

A transfermarkt.com szerint a portugál jelenlegi piaci ára 70 millió euró, a klubnál reménykednek abban, hogy minimum 50 millióért sikerül még télen értékesíteni, azzal a céllal, hogy sikerüljön felszabadítani egy helyet a keret támadószekciójában. Amennyiben ez megtörténne, megoldható lenne Simeone kiszemeltjének szerződtetése, aki nem más, mint a magyar Szoboszlai Dominik.

A beszámoló szerint az Atlético vezetősége már akkor tárgyalt Szoboszlai megszerzéséről, amikor még a Salzburg játékosa volt, Simeone már akkor el tudta volna képzelni a magyar válogatott támadó középpályását csapatában. Ausztriából végül az RB Leipzighez igazolt, ahol Gulácsi Péter és Willi Orbán személyében válogatott csapattársak köszönthették.

Szoboszlai már Lipcsében is bizonyította, hogy játéka illeszkedne a madridiakéhoz, bár az eddigi szezonja kicsit visszafogott, hiszen tíz meccsen csak egy gólt szerzet, de öt gólpasszt osztott ki.

Úgy vélik Spanyolországban, hogy az esetleges váltás jót tehetne a tehetséges labdarúgónak, de még a magyar nemzeti csapatnak is.

Borítókép: Szoboszlai Dominik, Diego Simeone és Joao Félix (m4sport.hu)

További tartalmak