Musorujsag
Élő Eredmények

A Manchester City az élre állt, érik az edzőváltás a Leicesternél

A Manchester City az élre állt, érik az edzőváltás a Leicesternél

m4sport.hu | Szerző: K. M.
Négy mérkőzéssel rajtolt az angol labdarúgó-bajnokság tizedik fordulója, melyben már szombat délután pályára lépett a címvédő Manchester City, és Pep Guardiola együttese újabb magabiztos sikert aratott, 4-0-ra győzött a Southampton ellen.

A Manchester City és Erling Haaland is ott folytatta, ahol a hétközben a Bajnokok Ligájában abbahagyta. Szerdán az égszínkék mezes együttes 5-0-ra nyert az FC Köbenhavn ellen és a norvég csodacsatár duplázott. A Southampton 4-0-ás legyőzéséből Haaland ezúttal „csak” egy góllal vette ki részét, de így is már sorozatbeli hetedik bajnokiján talált a kapuba, és összességében már 15 gólnál tart a Premier League-ben, amivel toronymagasan vezeti a góllövőlistát. A 22 esztendős támadó Sergio Agüero 2019-es szériája óta az első City futballista, aki hét egymást követő PL-meccsen gólt tudott szerezni. A manchesteri derbin mesterhármast jegyző Phil Foden is beköszönt, valamint Joao Cancelo és Rijad Mahrez volt még eredményes, utóbbi első gólját jegyezte az angol bajnokság 2022/23-as szezonjában. Kevin De Bruyne a 94. gólpasszát jegyezte az élvonalban, ami klubrekordot jelent a Cityben. A manchesteri gárda pedig a sikerének köszönhetően átmenetileg átvette az Arsenaltól a vezetést az angol pontvadászatban, igaz, az Ágyúsok vasárnap még pályára lépnek a Liverpoollal szemben.

A Chelsea először nyert meg két egymást követő mérkőzést a Premier League-ben, a londoni együttes 3-0-ra nyert a nemrégiben Bruno Laget elküldő Wolverhampton ellen, a gólokat Kai Havertz, Christian Pulisic és Armando Broja szerezte, utóbbi először volt eredményes a Chelseaben. Az idei szezon egyik kellemes meglepetése a Newcastle, amely tovább szárnyal a hozzá hasonló vagy gyengébb szintű csapatokkal szemben, a Szarkák 5-1-re múlták felül a Brentford együttesét, Bruno Guimares duplázni tudott. Eddie Howe gárdája ezzel a győzelmével az ötödik helyen áll a bajnokságban.

A Leicester Citynek veszedelmesen kellenének a pontok, ugyanis a 2016-os bajnok pocsék idényt produkál eddig. Brendan Rodgers gárdája már hat vereséget szenvedett el, viszont a tizedik fordulóban az újonc Bournemouth-hoz látogattak. A Rókák korán vezetést szereztek, azonban a hazai pályán játszó „Cherries” 2-1-re megfordította a találkozót, ezzel pedig a Leicester hetedik zakóját könyvelhette el a szezonban, amivel összesen 4 szerzett ponttal a bajnokság 19. helyén állnak. Minden bizonnyal érik Brendan Rodgers menesztése a Leicesternél.

Borítókép: MTI/EPA/ADAM VAUGHAN

További tartalmak