Musorujsag
Élő Eredmények

Mbappé szerint a PSG elárulta, így mielőbb távozna a klubtól - sajtóhír

Mbappé szerint a PSG elárulta, így mielőbb távozna a klubtól - sajtóhír

m4sport.hu/MTI | Szerző: Pollák Márton
Francia sajtóhírek szerint Kylian Mbappé már januárban otthagyná a Paris Saint-Germaint, mert megromlott a viszonya a klub vezetésével.

A világbajnok támadó úgy érzi, a PSG nem tartotta be a májusban aláírt szerződésében rögzített ígéreteit, nevezetesen, hogy hol játszik majd a pályán és milyen szerepet kap a projektben.
A Le Parisien az RMC Sport értesüléseit megerősítve arról számolt be, hogy Mbappé úgy érzi, elárulta őt Nasszer Al-Khelaifi tulajdonos, valamint az átigazolásokért felelős Antero Henrique, ezért szeretne klubot váltani.

Ennek fő oka, hogy a 23 éves futballista állítólag kifejezetten frusztrált az új vezetőedző, Christophe Galtier 3-4-3-as  játékrendszere miatt, ahol akarata ellenére középcsatár poszton szerepel.
Mbappé már korábban is kifejtette, balszélsőként érzi magát a legjobban, ott is úgy, ha egy Olivier Giroud-hoz hasonló erőcsatár helyet csinál neki, ő pedig a szélről és mélységből, lendületből érkezve beléphet a helyére.

Könnyen lehet, hogy a szellőléptű támadónak teljesülnek majd a vágyai, ám lehet, nem a PSG-ben, ugyanis a Marca szerint már az egyesület is hajlana rá, hogy elengedje, azzal a kikötéssel, hogy nem igazolhat a Real Madridba.

Másik távozója is lehet a párisziaknak: szintén a Le Parisien számolt be róla, hogy a nyáron érkezett sporttanácsadó, Luís Campos is becsukhatja maga mögött a Parc des Princes kapuját.

Campos – aki már a Monacóban is együtt dolgozott Mbappéval és kiváló kapcsolatot ápolnak, ellentétben  – szintén átverve érzi magát, elégedetlen volt a klub nyári munkájával, azaz, hogy nem sikerült eladni számos nem kívánatos játékost.

Akárki

Mbappé már tavaly nyáron is az átigazolási pletykák egyik főszereplője volt, a vele kapcsolatos távozási hírek aztán nagyjából fél évvel ezelőtt felerősödtek, hiszen korábbi szerződése június 30-ig volt érvényes a párizsiakkal.

Többször már tényként kezelték Madridba igazolását, végül azonban a támadó májusban mégis megállapodott a PSG-vel a folytatásról, és 2025 nyaráig hosszabbított.

A fővárosi klub Mbappét 2017-ben 180 millió euróért, minden idők második legnagyobb átigazolási összegéért szerezte meg az AS Monacótól, melynek színeiben 229 tétmérkőzésen 182 gólt szerzett és 88 gólpasszt adott.

Borítókép: EPA/Mohammed Badra

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Menesztették a Stuttgart vezetőedzőjét, Lőw Zsolt válthatja - sajtóhír
A VfB Stuttgart menesztette Pellegrino Matarazzo vezetőedzőt azt követően, hogy a csapat a labdarúgó Bundesliga kilencedik fordulójában, vasárnap otthon 1-0-ra kikapott a Schäfer Andrással felálló, éllovas Union Berlintől. A megüresedett pozícióra sajtóhírek szerint Lőw Zsolt az egyik legnagyobb esélyes.
Külföldi futball