Musorujsag
Élő Eredmények

A PSG egy fényét vesztett támadót igazolna Messi helyére

A PSG egy fényét vesztett támadót igazolna Messi helyére

m4sport.hu
A francia sajtó és a spanyol Diário AS is arról számolt be, hogy a Paris Saint-Germain érdeklődik az Atlético de Madrid portugál támadója, Joao Félix iránt. A francia klub nyáron vásárolná meg a játékost, Lionel Messi pótlására, aki feltételezhetően visszatér Barcelonába.

Messi szerződése 2023 nyarán jár le a PSG-vel, és még nem tisztázott, utána hogy dönt az argentin zseni annak tükrében, hogy a Barcelona nagyon szeretné visszacsábítani.

A 35 éves, hétszeres aranylabdás labdarúgó korábban már kijelentette, hogy a novemberben kezdődő katari világbajnokság után dönt sorsáról, addig a vb – amely az utolsó lesz számára – mindent felülír.

Természetesen a PSG vezetősége is tisztában van a katalánok érdeklődésével, ahogyan azt is tudják, hogy az argentin otthonaként tekint a spanyol városra és annak klubjára. Ennek ellenére már dolgoznak azon, hogy mégis sikerüljön valahogy megtartani, főként, hogy a nehézkes első szezon után a párizsi csapatban, a mostaniban szinte kivirult a játékos.

Arra is fel kell készülnie a vezetésnek, hogy Messi nem marad, de Franciaország arról ír a sportsajtó, hogy ha marad, hanem, a PSG szeretné nyáron megszerezni az argentin természetes cseréjeként, vagy pedig pótlásaként a portugál Joao Félixet, aki elégedetlen helyzetében az Atlético de Madridban, Diego Simeone kezei alatt.

A Nemzetek Ligája-győztes 22 éves luzitán mindenképpen szeretne távozni a Matracosoktól, mert úgy érzi, nem képes kibontakoztatni tehetségét Simeone irányítása alatt, akivel ráadásul az utóbbi időszakban meg is romlott a kapcsolata.

A legutolsó szembeötlő affér akkor volt, amikor az Atleti a belga Club Brugge-zsel játszott a Bajnokok Ligájában (0-0). A csapatnak mindenképpen meg kellett volna nyernie az összecsapást, de az edző csak melegíteni küldte el a portugált, de be nem állította. A kamerákon keresztül jól látható volt Félix frusztráltsága a döntés miatt.

A PSG izgalmas lehetőségként tekint a portugálra, akit 2019 nyarán 126 millió euróért vásárolt meg a spanyol csapat, de a teljesítménye miatt az ára jelentősen csökkent. A mértékadó Transfermarkt szint jelenleg 70 millió a piaci értéke a még mindig fiatal támadónak.

Feltételezhető, hogy a világbajnokság után némileg tisztul a kép, az argentin döntése miatt is, másfelől az is kérdés, mi lesz Félix sorsa a madridi klubnál, hiszen úgy tudni, hogy ő már a januári átigazolási piacon menne, és a klub sem gördítene elé akadályt, persze megfelelő ajánlat esetén.

Borítókép: Matheus Cunha és Joao Felix (EPA/Luis Tejido)

További tartalmak