Musorujsag
Élő Eredmények

Mourinho: Ha egy topcsapatnak három Benzemája lenne, más-más poszton is kezdő lenne mind

Mourinho: Ha egy topcsapatnak három Benzemája lenne, más-más poszton is kezdő lenne mind

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A korábban a Real Madridot is irányító portugál edző, José Mourinho szerint igazságos döntés született, mikor a kiváló "csapatjátékos" Karim Benzema kapta a 2022-es Aranylabdát.

A jelenleg az AS Romát irányító tréner 2010 és 2013 közt dolgozott együtt a francia csatárral a Realnál, és nagyon jó véleménnyel van a 34 éves játékosról.

„Karim nagyszerű srác, remek személyiség, igazi csapatjátékos. Nem megszállottja sem önmagának, sem az Aranylabdának, vagy annak, hogy több gólt szerezzen, mint bárki más. Ő csak teszi a dolgát az együtteseiben, amit olyan színvonalon művel, hogy annak természetes következménye az Aranylabda. Szerintem ő egy olyan srác, aki a csapat megszállottja” – idéz a Marca Mourinho L’Équipe-nek adott nyilatkozatából, ami úgy hangzik, mintha egyben Cristiano Ronaldónak is odaszúrna.

Ronaldo a real Madridnál halmozta az Aranylabdákat (MTI/EPA/Mariscal)

A vezetőedzőként a Portóval, a Chelsea-vel, az Interrel és a Real Madriddal is bajnok edző több korábbi nyilatkozatából is kiderült már, nem feltétlen szimpatizál honfitársa, az ötszörös aranylabdás Ronaldo habitusával, aki Benzemával ellentétben nagyon is fontosnak tartotta és tartja, hogy minél többször nyerje meg a labdarúgás legrangosabb egyéni elismerését és mindenkinél több gólt szerezzen – a realnál például azért szeretett Benzemával játszani, mert a francia átadta neki a területet, hekyet csinált neki a befejezésekhez, ellentétben Gonzalo Huguaínnal, akit nem érdekelt a CR-kultusz (állítólag ezért is kellett távoznia a Madridtól).

Mourinho Benzemával kapcsolatban azt is elárulta, mit tett, hogy kihozza a játékosban rejlő potenciált.

„Mikor én edzettem, egy tehetséges srác volt, aki még kereste a stílusát. Azt szerettem volna, hogy a lehető leggyorsabban fejlődjön, ezért kemény voltam vele: a legkisebb súlyfelesleget és pár perces késést is felróttam neki. Nem tudom, ezzel hatással voltam-e a fejlődésére, ezt csak ő tudja, de a nagyon erős jelleme lehetővé tette számára, hogy fejlődjön. Nagyon örülök, hogy beérett a munkája gyümölcse, mert az elmúlt négy-öt évben ő volt a Real vezére a kulcspillanatokban. Jelenleg a csúcson van, 34 évesen fizikailag, mentálisan és taktikailag is egyedülálló.”

A szakember Benzema sokoldalúságát is méltatta.

„Ha három Benzema lenne egy topcsapatban, mindhárom kezdene. Egyikük csatár lenne, a másik irányító, a harmadik pedig balszélső.”

Borítókép: EPA/Rodrigo Jimenez

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Kimondták, az UEFA is felelős a Bajnokok Ligája-döntő előtt kialakult káoszért
A párizsi rendőrség mellett az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) is felelős azért a káoszért, amely a Bajnokok Ligája májusi döntője előtt alakult ki a Stade de France-nál - erre a megállapításra jutott az a független vizsgálóbizottság, amelyet az 1989-es Hillsborough-katasztrófát feldolgozó munkacsoportot is vezető Phil Scraton irányított.
Külföldi futball
Negyedik opcióból a világ legjobbja – Karim Benzema útja a mellékszereptől az Aranylabdáig
Nem történt meglepetés hétfő este a párizsi Théatre du Chatelet operaházban, Karim Benzema, a Real Madrid csatára vehette át a labdarúgás legfényesebb egyéni elismerését, a 2021/22-es szezon legjobb Európában játszó futballistájának járó Aranylabdát. Cikkünkben a francia támadó nehézségekkel teli útját követjük végig, miként is jutott el egy lyoni srác a világ legeredményesebb klubjába, ahol edzői olykor még a posztján is harmadik/negyedik számúként kezelték, a kritikusok egyik kedvenc célpontjaként évről évre távozását követelték, végül botrányoktól sem mentes karrierjében eljutott a csúcsig, hűséges mellékszereplőből szupersztár lett és 2022. október 17-én hivatalosan is a világ legjobb játékosává választották.
Külföldi futball