Musorujsag
Élő Eredmények

Békülés vagy szakítás? Cristiano Ronaldo hétfőn egyeztet Erik ten Haggal a jövőjét illetően

Békülés vagy szakítás? Cristiano Ronaldo hétfőn egyeztet Erik ten Haggal a jövőjét illetően

m4sport.hu | Kovács Máté
A portugál klasszis a Tottenham elleni mérkőzésen megtagadta a pályára lépést, a lefújás előtt az öltözőbe vonult, majd az MU menedzsere Erik ten Hag kihagyta őt a Chelsea elleni meccskeretből. Ronaldo jövője egyre bizonytalanabbá kezd válni a Vörös Ördögöknél, a hírek szerint akár már télen csapatot válthat, kérdés, a nyári kálvária és a jelenlegi "balhék" után mely együttes szeretné a soraiban tudni az ötszörös aranylabdást.

A The Athletic jól értesült újságírója, David Ornstein szerint Cristiano Ronaldo hétfőn személyes egyeztetést folytat majd a klub menedzserével, Erik ten Haggal. A Manchester United futballistái tíz nap alatt négy mérkőzést játszottak, így a holland szakember a hétfőt pihenőnapnak nyilvánította a keret számára.

Ten Hag hajthatatlan azt illetően, hogy a portugál továbbra tagja legyen a manchesterieknek, ám nem feltétlen számolna mindig kezdőként vele, ám a döntések előtt szeretné hallani Ronaldo véleményét, legfőképp azt, hogy képes-e elfogadni azt a helyzetet, hogy ebben az idényben inkább kiegészítő emberként számolnak vele az első keretnél.

Amennyiben a felek nem tudnak dűlőre jutni már azt is lehetett hallani, hogy az MU ingyen is elengedné sztárjátékosát a téli átigazolási időszakban, hiszen a portugál a keret legjobban fizetett játékosa. Ezt a pletykát pedig tovább erősítheti, hogy a Daily Mail információi szerint az ötszörös aranylabdás büntetésének egy része volt, hogy a hétvégi bajnoki előtt az U21-es tartalékcsapattal kell edzenie, ezt azonban a veterán futballista nem vállalta, inkább egyedül tréningezett.

A Chelsea-vel már a nyáron is szóba hozták a 37 esztendős labdarúgót, s mivel a londoni kékek társtulajdonosa, Todd Boehly szoros kapcsolatot ápol Ronaldo ügynökével, Jorge Mendessel, így kézenfekvő lehet egy esetleges Anglián belüli klubváltás.

Persze ugyanazt a fizetést, a heti közel 400 ezer fontot minden bizonnyal már nem kapná meg új csapatában a portugál, ám legfőbb vágya, miszerint a Bajnokok Ligájában játsszon, teljesülhet egy ilyen transzferrel, ha Graham Potter csapata továbbjut a BL csoportköréből.

Az angol szakvezetőt a Manchester United elleni döntetlen után kérdezték is az újságírók Ronaldóról, de Potter rutinosan lezárta az ügyet azzal, hogy más, a Chelsea keretén kívül játékosokkal nem áll kapcsolatban. Mindenesetre az biztos, hogy CR7 eddig hányatatott sorsú szezonon van túl, például az Európa-ligában is több játékpercet kapott már, mint a PL-ben, melyben eddig az idény során csak kétszer volt kezdő, és úgy fest az MU is jobban teljesít eddig nélküle, mint vele.

Borítókép: MTI/EPA/VINCE MIGNOTT

További tartalmak