Musorujsag
Élő Eredmények
×

A PSG edzője a Messi-Mbappé-Neymar triót a Szent Grálhoz hasonlítja

A PSG edzője a Messi-Mbappé-Neymar triót a Szent Grálhoz hasonlítja

m4sport.hu
Kedd este a Paris Saint-Germain gólokban gazdag mérkőzésen 7-2-re verte az izraeli Makkabi Haifa együttesét, ezzel bebiztosította továbbjutását a legjobb 16 közé. A győzelemből alaposan kivette a részét a párizsiak félelmetes támadóhármasa, Lionel Messi, Kylian Mbappé és Neymar, összesen 5-5 gólt illetve gólpasszt jegyeztek. Érthető, hogy a meccs után a vezetőedző, Christophe Galtier elégedetten értékelte teljesítményüket.

“A PSG fantasztikus futballt mutatott be, nagyon jó volt a kapcsolat a középpályánk és a három támadónk között, akik mesésen teljesítettek. Amikor csapatként játszunk, szembeötlő, hogy milyen gyönyörű futballt vagyunk képesek bemutatni. Egy edző számára olyan ez, mintha a Szent Grált birtokolná” – mondta elégedetten a nagy diadal után sajtótájékoztatón Christophe Galtier.

Öt forduló után a H csoport élén áll a csapat, azonos pontszámmal a második Benficával, de a tréner figyelmeztet, hogy nem dőlhetnek hátra.

“Továbbjutottunk, ami a legfontosabb, de a versenynek még nincs vége. Következő lépés, hogy az első helyért küzdjünk meg a Juventus elleni mérkőzésen. Az a célunk, hogy a csoport élén végezzünk, most kizárólag erre koncentrálunk” – mondta a sajtó képviselőinek az 56 éves szakember.

A csoportkör utolsó fordulójában a PSG Torinóba utazik a Juventus vendégségébe, a második Benfica pedig Izraelben lép pályára a Makkabi Haifa ellen. A francia csapat jobb gólkülönbségének köszönheti, hogy vezeti a kvartettet.

Borítókép: Kylian Mbappe, Lionel Messi és Neymar (Fotó: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON)

További tartalmak