Musorujsag
Élő Eredmények

Monaco-edző: Most hatékonyabbnak kell lennünk

Monaco-edző: Most hatékonyabbnak kell lennünk

mti
Philippe Clement vezetőedző elsősorban hatékonyabb játékot vár az AS Monaco labdarúgócsapatától csütörtökön a Ferencváros elleni Európa-liga mérkőzésen.

A Ferencváros – AS Monaco El-csoportmérkőzés csütörtökön 21 órakor az albán Enea Jorgji sípjelére kezdődik a Groupama Arénában. Az éllovas zöld-fehérek már döntetlennel bebiztosítanák a továbbjutásukat, de akár a csoportgyőzelmet is megszerezhetik. A meccset az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

„Hazai pályán megvoltak a lehetőségeink, de mind kimaradt, ezért most hatékonyabbnak kell lennünk – fogalmazott a szerdai sajtótájékoztatón a belga tréner. – A Ferencváros nagyon veszélyes a hirtelen tempó- és irányváltásaival. Nem véletlenül van kilenc pontja, egyetlen veresége alkalmával is sok helyzete volt. Éppen ezért kell nekünk is elöl sokkal hatékonyabbnak lennünk” – tette hozzá.

Clement még azt emelte ki a zöld-fehérekkel kapcsolatban, hogy igazi csapatként futballoznak, a játékosok kisegítik egymást, például a csatárok nemcsak elöl a támadásokból, hanem hátul a védekezésből is kiveszik a részüket.

„Mindig győzelemre játszunk, ez így lesz ezúttal is. De olyan fejtegetésbe nem szeretnék belemenni, hogy mennyire támadunk ki döntetlen esetén, mert ez sok tényezőtől függ, így akár a másik meccs állásától is” – mondta Clement, aki elárulta, Alekszandr Golovin a keddi edzésen megsérült, ennek ellenére nem kizárt a játéka.

A szakember szerint az egyensúly megteremtése lesz a legfontosabb, mert az elmúlt meccseken a sok bekapott gól nemcsak a védelem hibája volt, inkább a középpályával való együttműködés hiánya vezetett a gólokhoz és a vereségekhez.

„Fontos meccs lesz, de nyomást nem érzünk magunkon. A saját játékunkra koncentrálunk éppen úgy, mintha ez egy egyszerű, normális meccs lenne” – mondta Benoit Badiashile.

A francia védő elárulta, dolgoznak azon, hogy hatékonyabbá tegyék a védekezést és kevesebb gólt kapjanak.

Borítókép: Philippe Clement és Caio Henrique (Fotó: EPA/Sebastien Nogier)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Ferencváros-Barcelona az Európa-liga nyolcaddöntőjéért? Akár ez a párharc is összejöhet – mutatjuk, hogyan
Szerda este a Barcelona BL-, csütörtökön a Ferencváros El-mérkőzését közvetíti élőben az M4 Sport. A két együttes jelenleg még különböző nemzetközi kupasorozatban harcol a továbbjutásért, ám könnyen előfordulhat, hogy a csoportkörök után az Európa-liga sorsolásán egymás útját keresztezik majd. Cikkünkben megvizsgáljuk, mi is pontosan a tétje eheti BL- és El-mérkőzésünknek, milyen lebonyolítás követi a nemzetközi kupasorozatok csoportkörét és fél szemmel már kieséses szakasz sorsolására is figyelünk.
Külföldi futball