Musorujsag
Élő Eredmények

Sallai Roland először lépett pályára sérülése után

Sallai Roland először lépett pályára sérülése után

MTI/m4sport.hu
Csaknem két hónap után ismét pályára lépett Sallai Roland, a német labdarúgó-bajnokságban szereplő Freiburg futballistája, aki szeptemberben szenvedett arccsonttörést.

A magyar válogatott támadó a Freiburg második csapatában szerepelt vasárnap, 79 percet töltött a pályán, és kiharcolt egy büntetőt a harmadosztályú Oldenburg ellen.

Sallai az M1 aktuális csatornának vasárnap elmondta, nehéz időszak van mögötte hiszen majdnem elvesztette a látását, de bízik benne, hogy a jövő héten már ott lehet csapata Európa-liga-mérkőzésén.

„Pozitívan nézem az elkövetkező időszakot, jó úton járok, az orvosok hat hetet jósoltak, hogy edzésbe álljak, de én már pályára is léptem. Három hete egyénileg edzek, futok, úgyhogy jól éreztem magam a mai meccsen. A maszkom a fejeléseknél picit csúszkált, de végső soron annyira nem zavart. Ha minden igaz, még három-négy hónapig kell használnom, de ha jól alakulnak a dolgok, akár pályafutásom végéig viselni fogom” – mondta viccesen a 38-szoros válogatott támadó, aki azt is kifejtette, innentől már az edzőn múlik, mikor lép pályára az első csapatnál.

(Fotó: EPA/Andrew Yates)

A 25 éves futballista kijelentette, fájt neki, hogy az utolsó két Nemzetek Ligája-meccsen nem lehetett ott a válogatottban, amelyeken szenzációsan teljesített szerinte a csapat. Hozzátette, azon van, hogy a következő két barátságos mecccsen ott legyen novemberben a nemzeti együttesben.

„A németek ellen az egyik szemem sírt, a másik nevetett, örültem a győzelemnek, de ott akartam lenni én is a pályán. A Nemzetek Ligája jó tapasztalatszerzés volt, mind a játékosoknak, mind a szövetségi kapitánynak. Egy biztos, a magyar válogatott bárkivel felveszi a versenyt, minden játékos, aki magára húzza a címeres mezt, száz százalékot ad bele, ráadásul egy fantasztikus szurkolótábor van mögöttünk, akiket ki kell szolgálnunk” – mondta a 25 éves játékos, majd hozzátette, beszélt Marco Rossi szövetségi kapitánnyl, aki figyelemmel követi őt.

Sallai szeptember 3-án a Bayer Leverkusen elleni összecsapáson sérült meg súlyosan, amikor Jonathan Tah arcon rúgta.

Borítókép: Sallai Roland, a magyar válogatott játékosa a labdarúgó Nemzetek Ligája 3. fordulójában játszott Magyarország – Németország mérkőzésen MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Sallai Roland újra edzésbe állt
Sallai Roland először nyilatkozott a szeptember elején elszenvedett súlyos sérülése óta. Interjújában beszámolt jelenlegi állapotáról, elmesélte milyen érzés volt a Nemzetek Ligája utolsó két fordulójáról lemaradni, valamint visszatéréséről is szót ejtett.
Magyar futball