Musorujsag
Élő Eredmények

Kalmár Zsolt: Minden nap azon dolgozom, hogy a sérülésem után kitűzött célt elérjem, és visszakerüljek a válogatottba

Kalmár Zsolt: Minden nap azon dolgozom, hogy a sérülésem után kitűzött célt elérjem, és visszakerüljek a válogatottba

m4sport.hu
Kalmár Zsolt egyre jobb formába lendül súlyos térdsérülése után: gólt szerzett és gólpasszt osztott ki a Besztercebánya elleni találkozón. A DAC középpályása minden nap azon dolgozik, hogy visszakerüljön a magyar labdarúgó-válogatott keretébe.

„Nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg, ezzel felugrottunk a tabella második helyére” – fogalmazott az M4 Sportnak a DAC Dunaszerdahely játékosa, Kalmár Zsolt.

A DAC ezzel a győzelemmel fellépett ugyan a szlovák Superliga második helyére, de hatpontos hátrányban van a listavezető Slovan Bratislavához képest.

Kalmár a félidőben, 1–1-es állásnál, csereként lépett pályára, beállása pedig döntőnek bizonyult. A 75. percben gólt szerzett, majd gólpasszt adott Zeljko Gavricsnak, a DAC 3–1-re győzött idegenben a Besztercebánya ellen.

„Nagyon örülök, hogy így tudtam beszállni, és tudtam segíteni a csapaton. Sok gratulációt is kaptam, ami nagyon jól esett, szeretném továbbra is ezt a formát mutatni, amit eddig nyújtottam” – vélekedett.

A magyar válogatott középpályás elmondta, a félidőben rendszert váltottak és támadó felállásban, 4-3-3-as formációban játszottak. A csapat vezetőedzője, Adrian Gula tízes pozícióban küldte be a 27 éves játékost.

„A vezetőedző mondta, hogy vállalkozzak pontrúgásokra, lövésekre. Szerencsére mindegyik sikerült, így gólt lőttem és gólpasszt is tudtam adni, de akár több góllal is tudtunk volna nyerni, mert a második félidőben nagyon sok helyzetet tudtunk kidolgozni. Ezen az úton kell tovább haladnunk” – mondta Kalmár.

m4sport.hu

„Nagyon remélem, hogy lassan már kilencven percet fogok játszani. Úgy érzem, nagyon jó állapotban vagyok, egyre jobban érzem magam a pályán, a játékban – vélekedett Kalmár. – A legfontosabb, hogy megtaláljam azt a komfortzónát, ami a sérülésem előtt volt, de úgy érzem, jó úton haladok és jó állapotban is vagyok.”

„Remélem, hamarosan eljön, hogy kilencven percet töltsek a pályán, hiszen nagyon fontos, hogy folyamatosan játszak, és akkor az erőnlétem és a játékom is tovább fejlődik” – fogalmazott a 27 válogatott fellépésén két gólt szerző középpályás.

Kalmár Zsolt elmondta, a múlt héten, a Podbrezova elleni bajnoki után beszélt néhány szót Marco Rossi szövetségi kapitánnyal, aki élőben nézte meg az összecsapást és jelezte neki, figyeli a játékát, valamint érdeklődött, milyen állapotban van, hogy érzi magát.

„Szerencsére jó hírekkel tudtam szolgálni neki, hiszen tényleg jól érzem magam” – mondta

„A legfontosabb, hogy jó teljesítményt nyújtsak a klubomban, aztán meglátjuk, hogy jön-e a válogatottba meghívó. De minden héten, minden nap azon dolgozom, hogy a sérülésem után kitűzött célt elérjem, és visszakerüljek a válogatottba” – fogalmazott elszántan Kalmár.

Borítókép: DAC 1904

További tartalmak