Musorujsag
Élő Eredmények
×

Gazdag Dániel: A Philadelphia szeretné, ha hosszabbítanánk

Gazdag Dániel: A Philadelphia szeretné, ha hosszabbítanánk

m4sport.hu
Az MLS-ben szereplő Philadelphia Union magyar válogatott támadó középpályása az M1-nek elmondta, ügynöke és a klub sportigazgatója közt már folynak az egyeztetések az esetleges hosszabításról.

A Gazdag Dánielt is a soraiban tudó Philadelphia Union a klub történetének legjobb eredményét elérve megnyerte az MLS Keleti főcsoportjának döntőjét, ezzel pedig bejutott a nagydöntőbe, amelyben szombaton a Nyugati főcsoport bajnoka, a Gareth Bale-t és Giorgio Chiellinit foglalkoztató Los Angeles FC lesz az ellenfele.

„Azt látom, a fogadóirodáknál inkább őket tartják esélyesnek, valószínűleg a hazai pálya miatt, illetve a nagyobb nevek is náluk játszanak. Ettől függetlenül minden a pályán dől el és egyenrangú ellenfélnek tartom magunkat” – nyilatkozta a Philadelphia támadója.

Gazdag viccesen megjegyezte, olyan évet futott, hogy azt kívánja, bár sose érne véget, és szeretné bajnoki gyűrűvel megkoronázni.

„Szeretném a magyar után az amerikai bajnokságot is megnyerni. Szép lenne, ha karrierem második bajnokságában is győzni tudnék. A többi major sportághoz hasonlóan itt is gyűrűt adnak a bajnoki cím mellé, nagyon örülnék, ha nekem is lenne egy. Egyénileg ez pályafutásom legjobb szezonja, sok gólt szereztem és gólpasszt adtam. A válogatottban is többet szerepeltem, az angolok elleni gólom pedig örök emlék marad. Kis túlzással azt mondanám, sose érjen véget ez az év. Ha a szombati nagydöntőt meg tudnánk nyerni, felkerülne a pont az i-re.”

A magyar válogatott játékos 36 tétmeccsen 22 gólt és 6 asszisztot jegyzett a szezonban, klubjánál pedig nagyon értékelik a teljesítményét és szeretnék, ha maradna.

„A klub sportigazgatója és az ügynököm között már megy a beszélgetés, mert jelezték, szeretnék, ha hosszabb távon a Philadelphiánál maradnék. A családom és én is jól érzem magam itt, meglátjuk, sikerül-e hosszabbítani” – árulta el a 26 éves futballista, akinek papíron 2022. december 31-ig szól a szerződése a Philadelphiánál, de ez a pályáralépéseinek száma miatt automatikusan meghosszabbodott egy évvel, így az a klub, amely szeretné leigazolni, legalább 3,5 millió eurót kell leszurkoljon érte.

Borítókép: MTI/AP/Matt Slocum

További tartalmak