Musorujsag
Élő Eredmények
×

Szalai Ádám jogi lépéseket fontolgat, hogy újra a Basel csapatával edzhessen – sajtóhír

Szalai Ádám jogi lépéseket fontolgat, hogy újra a Basel csapatával edzhessen – sajtóhír

m4sport.hu
A svájci Blick értesülései szerint a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya, Szalai Ádám jogi lépéseket fontolgat, hogy visszakerüljön klubcsapata, az őt edzésről eltiltó Basel első keretébe.

Két hete látott napvilágot a hír, hogy az FC Basel eltiltotta Szalai Ádámot az első csapat edzéseinek látogatásától. A svájci gárda indoklás nélküli döntését a játékos ügynöke, akkor érthetetlennek nevezte: “Elvárjuk, hogy az FC Basel azonnal megszüntesse ezt az érthetetlen és elfogadhatatlan döntést”.

A Blick információi szerint a 34 éves támadó, akinek a szezon végéig elő szerződése van a csapattal, jogi útra akarja terelni a ügyet, hogy bebizonyítsa igazságtalanul büntették meg, visszakerüljön a keretbe, és újra járhasson edzésre.

Azt nem tudni, az FC Basel miért tiltotta el az edzésektől a 86-szoros válogatott csatárt, a svájci lap úgy értesült, hogy a Szalai nem számít csapatjátékosnak a klubvezetőség szemében.

Többek között állítólag azt is a szemére vetik, hogy egyedüliként ő nem ünnepelt társaival a baseli tábor előtt a Vilnius elleni, idegenbeli győzelmet (1-0) követően, illetve FC Aarau elleni kupameccs előtt sérületet jelentett, pár nappal később pedig már játszott a magyar válogatott németek elleni NL-meccsén.

A Blick ugyanakkor megjegyzi, Szalai egyeztetett erről az együttes orvosi stábjával és világ életében csapatembernek tartották, így nem tűnnek megalapozottnak a vádak.

Szalai Ádám idén februárban igazolt a Baselhez, remekül kezdett, tavasszal 12 mérkőzésen 4 gólja és 1 gólpassza volt a svájci bajnokságban. A 2022/23-as szezonban 12 találkozón mindösszesen 384 percet töltött a pályán, és két gól áll a neve mellett, a Basel jelenleg 6. helyen áll a tízcsapatos svájci élvonalban.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Szalai Ádám a Vidinél tartott edzést
Nagy élményben volt része hétfő este U17-es csapatunknak, ugyanis a magyar válogatott korábbi kapitánya, a nemzeti csapatban 86 meccsen 26 gólt szerző Szalai Ádám tartott a fiataloknak edzést – olvasható a fehérvári klub honlapján.
Magyar futball