Musorujsag
Élő Eredmények
×

"Fogjátok be a szátokat!" - Ibrahimovic alaposan leteremtette Mbappé szüleit

"Fogjátok be a szátokat!" - Ibrahimovic alaposan leteremtette Mbappé szüleit

m4sport.hu
Bár már hónapok óta nem lépett pályára sérülése miatt, a közösségi felületeken nagyon aktív a Milan csatára, Zlatan Ibrahimovic, aki a maga módján, köntörfalazás nélkül szokta tálalni véleményét. Legújabb célpontja a Paris Saint-Germain 23 éves francia sztárja, Kylian Mbappé, akiről úgy gondolja, teljes befolyás alatt áll, ami miatt elvesztette valós énjét és rossz döntéseket is hoz.

Hiába lőtt szerda este csodálatos gólt a francia Kylian Mbappé, a svéd fenegyerek megtalálta őt. Burkoltan azt kifogásolja, hogy még mindig a PSG játékosa, ahelyett, hogy a Real Madrid mezében ontaná a gólokat. Ibrahimovic szerint ez a 23 éves támadó befolyásolhatósága miatt alakulhatott így, és hozzátette, a francia támadó kezdi elveszteni identitását.

A nyár folyamán az egyik leggyakrabban felbukkanó átigazolási hír volt, hogy vajon mikor ír alá Mbappé a Real Madridhoz. Ez végül nem történt meg, a párizsi klub vezetői egy olyan szerződéshosszabbítási ajánlatot tettek elé, amivel anyagilag is jól járt, mellé pedig szinte megígértek neki mindent, bármit kíván, teljesítik.

Az elmúlt időkben egyre többször lehetett hallani elégedetlenkedő nyilatkozatokat a világbajnok szélsőtől, akit egyes hírek szerint vezető szerepe ellenére erősen fogalakoztat a váltás gondolata. Érezhetően megbánta, hogy pár hónapja nem a Real Madrid ajánlatára bólintott.

Ibrahimovic nem is ment el szó nélkül emellett.

“Mbappét nem ismerem annyira, hogy tudjam, milyen ember. Mint labdarúgó, fantasztikus. Ugyanakkor, ha elveszted a fegyelmezettséged, elveszíted a személyiséged. Megvan az oka annak, hogy Zidane-ból Zidane lett. Mbappé szeretne olyanná válni? Akkor eljött a pillanat, hogy fejlődjön és ne elégedjen meg azzal, ami most van. Amikor meghozta döntését, csakis a PSG-nek tett jót. Olyan helyzetbe hozta magát, amelyben ő fontosabbá vált, mint maga a klub. A klub pedig megadta neki ehhez a kulcsot. De te soha nem lehetsz nagyobb egy klubnál. Viszont, amikor egy kisgyerek megerősödik, akkor könnyedén kereshet nagyon sok pénzt” – kezdte mondandóját a svéd klasszis, aki azt sem rejtette véka alá, minek (kiknek) köszönhető ez a szerencsétlen helyzet.

“A szüleiből hirtelen ügyvédek, ügynökök és edzők, és ez a probléma. Ilyenkor veszíted el az önfegyelmedet, és azt, aki valójában vagy. Manapság, ezzel az új generációval egyetemben a szülők – legyen az apa vagy anya – azt képzelik, hogy ők maguk is sztárok. Nyilatkozgatnak az újságoknak. De mit képzeltek, kik vagytok ti? Fogjátok be a szátokat! A fiad, a játékos dolga az, hogy dolgozzon és fegyelmezett legyen” – fogalmazott keményen Ibrahimovic.

Borítókép: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A PSG edzője a Messi-Mbappé-Neymar triót a Szent Grálhoz hasonlítja
Kedd este a Paris Saint-Germain gólokban gazdag mérkőzésen 7-2-re verte az izraeli Makkabi Haifa együttesét, ezzel bebiztosította továbbjutását a legjobb 16 közé. A győzelemből alaposan kivette a részét a párizsiak félelmetes támadóhármasa, Lionel Messi, Kylian Mbappé és Neymar, összesen 5-5 gólt illetve gólpasszt jegyeztek. Érthető, hogy a meccs után a vezetőedző, Christophe Galtier elégedetten értékelte teljesítményüket.
Külföldi bajnokságok