Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Szalai Ádám nyert a bíróságon az FC Basellel szemben, újra részt vehet az első csapat edzésein

Szalai Ádám nyert a bíróságon az FC Basellel szemben, újra részt vehet az első csapat edzésein

m4sport.hu
Szalai Ádám, aki szeptemberben játszotta utolsó válogatott mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatottban, Facebook-oldalán osztotta meg a jó hírt, hogy miután klubcsapata, a svájci FC Basel kitette őt a keretből, a bírósághoz fordult jogorvoslatért, ahol neki adtak igazat, így újra együtt edzhet a piros-kékek első csapatával.

A magyar válogatott korábbi csapatkapitánya szombaton a közösségi oldalán írta ki, hogy a bíróság csütörtökön kötelezte erre a klubját.
„Örülök, hogy 2022. november 14-től visszatérhetek az FC Basel első csapatának edzéseihez. Sajnos ezért a bíróságon kellett megküzdenem, mert az FCB ezt nem engedte nekem. Múlt csütörtökön, 2022. november 10-én a Bázeli Polgári Bíróság arra kötelezte az FC Baselt, hogy engedjen vissza az első csapathoz és részt vehessek az edzéseken. Nagyon örülök ennek a döntésnek, és köszönöm Dr. Lucien W. Valloninak és az SAFP-nek az értékes támogatását ebben a nehéz helyzetben” – olvasható a 34 éves, 86-szoros magyar válogatott labdarúgó közleményében.

Szalai Ádámnak október közepén tiltották meg, hogy látogassa a svájci bajnokságban legutóbb ezüstérmes együttes edzéseit, azóta az erőnléti edző segítségével egyéni tréningeken vett részt.

A válogatottól visszavonult futballista februárban, a német élvonalbeli Mainzból igazolt a Baselhez, amelynek színeiben azóta 16 bajnoki találkozón négy gólt szerzett. Szalait jövő nyárig köti szerződés a Baselhez, amely februárban a Trabzonsporral találkozik a 16 közé kerülésért a Konferencia-ligában.

Borítókép: Szalai Ádám (Fotó: FC Basel/Twitter)

További tartalmak