Musorujsag
Élő Eredmények

Cristiano Ronaldo: Megalázó volt a felfüggesztésem, a Manchester United olajat öntött a tűzre

Cristiano Ronaldo: Megalázó volt a felfüggesztésem, a Manchester United olajat öntött a tűzre

m4sport.hu
A hét egyik legnagyobb szenzációja a labdarúgás berkeiben Cristiano Ronaldo mélyinterjúja, amelyet a népszerű brit újságírónak, Piers Morgannek adott. A beszélgetés 90 perces volt, a második része csütörtök este volt követhető. A 37 éves portugál klasszis sok témát érintett az nyilatkozat "második félidejében" is.

Messiről:

„Messi elképesztő. Játékosként varázslatos. A csúcs. Emberként? Tizenhat éve vagyunk mindketten a legmagasabb poncon. Csak képzeld el, tizenhat év! Szóval, nagyon jó a kapcsolatom vele. Nem vagyunk barátok a szó legnemesebb értelmében, hogy napi szinten hívnánk vagy meglátogatnánk egymást, de olyan, mintha a csapattársam lenne. Nagyon tisztelem azt, ahogyan beszél rólam, de még a felesége is. Ahogyan az én barátnőm is tiszteli őt. Ők mind argentinok. Csak jót mondhatok róla. Mindent megtesz a labdarúgásért, talán ő a legjobb, akit valaha láttam. Meg talán Zidane.”

Az Arsenalról:

„Remélem, hogy az Arsenal nyeri a Premier League-et. A Manchesternek szurkolok elsődlegesen, de ha nem jön össze, akkor az Arsenalnak. Szeretem nézni, ahogyan játszanak. Kedvelem a csapatot és az edzőt is. Jó csapatot alkotnak.”

A visszavonulásról:

„Még két évet szeretnék játszani. Maximum hármat. Negyvenévesen szeretném befejezni. Az egy jó kor. De nem tudom, mit hoz a jövő. Néha eltervezel valamit, de ahogyan már sokszor mondtam, az élet változások sora, sosem tudhatod, végül mit kapsz.”

3 napos felfüggesztéséről a Unitednél:

„Nagyon csalódott voltam a Manchester United kommunikációjával kapcsolatosan. Korábban soha nem volt problémám egy klubbal sem, ahogyan edzővel sem. Ők viszont három napra felfüggesztettek, ami nagyon fájt. Egyfajta szégyen volt, megalázó. Emlékszem, egyszer hazaértem, és Cristiano [legidősebb fia] megkérdezte, ’apa, te nem mész a meccsre?’, mire mondtam neki, hogy nem, mert a klub felfüggesztett három napra. Mire ő: ’hogy büntethetnek meg téged, amikor te vagy a világ legjobb focistája? Hát nem fogsz játszani?’. Mondtam, hogy nem, mert nem viselkedtem megfelelően. Mire ő furám rám nézett, mintha azt mondaná, hogy ’mi? Az apukám nem viselkedik jól?’. Egy részről jól voltam ezzel, mert tiszta volt a lelkiismeretem, másrészről viszont csalódottságot éreztem. Bennem volt, hogy ’oké, megbánást mutatok, bocsánatot kérek, hisz nem vagyok tökéletes, hibáztam’, de három napra felfüggeszteni engem?!? Sok volt. Olajat öntöttek a tűzre, amire a média lecsaphatott.”

A nyári ajánlatokról:

A nyári átigazolási időszakban mindennaposak voltak a pletykák, hogy milyen klubok tettek ajánlatot érte, egy szaúdi klub csillagászati összeggel (350 millió euró) állt elő, de szóltak hírek arról is, hogy senki nem érdeklődik.

„Ez igaz (a 350 milliós szaúdi ajánlat). Visszautasítottam akkor. Rengeteg kamu sztorit találtak ki rólam. Ha ügynök vagy, mit csinálsz? Járod a klubokat. Képzeld el, hogy Jorge Mendesnek több mint száz játékosa van. Amikor ment a Chelsea-hez vagy az Arsenalhoz mások miatt, mindig kérdezték tőle ’mi a helyzet Ronaldóval?’. Úgy őszintén: ki az a játékos, akinek a legnagyobb a fizetése a Premier League-ben? Én vagyok az, még 37 évesen is. Rengeteg ajánlatom volt más kluboktól, miközben a Napolit és a Sportingot megkerestük. A média közben azt hajtogatta, hogy senkinek nem kell Ronaldo, aminek semmi köze az igazsághoz. Én boldog voltam itt (a Manchester Unitedben), motivált, jó szezonom volt, ettől függetlenül csak azt szajkózták, hogy senkinek nem kellek.”

A november 20-án kezdődő katari világbajnokságról:

„Annyira nem zavar, hogy télen van a vb. Leszámítva a részleteket, amiket hallani lehet az országról, hogy talán nem a legjobb választás volt ott megrendezni a tornát. Erről korábban kellett volna gondolkodni. Nekünk kizárólag a futballra szabad koncentrálnunk. A versengésre. Arra, hogy az embereket élvezzék, amit látnak. Most már minden mást félre kell tenni. Most már a tornára kell koncentrálni. Én úgy látom, hogy ez egy jó torna lesz. Katar készen áll rá. Talán furcsa lesz a szezonnak ebben a szakaszában játszani, ugyanakkor egy kihívás.”

Pénteken délelőtt, már a teljes interjút meghallgatva a Manchester United közleményt adott, ki, amelyben jelentette, hogy a klub már megtette a megfelelő lépéseket a Ronaldo-nyilatkozatra reagálva, de részleteket csak később tár a nyilvánosság elé.

A beszélgetés első részét ebben a cikkünkben foglaltuk össze. 

Borítókép: (fotó: EPA/SAVVIDES PRESS)

További tartalmak