Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ronaldo közös megegyezéssel, azonnali hatállyal távozik az MU-tól

Ronaldo közös megegyezéssel, azonnali hatállyal távozik az MU-tól

m4sport.hu | Pollák Márton
A Manchester United kedden este hivatalos közleményben tudatta, felbontotta ötszörös aranylabdás támadója, Cristiano Ronaldo szerződését.

A klub köszönetet mondott Ronaldónak a két Old Traffordon töltött időszaka alatt nyújtott kiemelkedő teljesítményéért – 346 fellépésen 145 gólt szerzett -, és minden jót kívánt neki és családjának.

A Manchester United kiemelte, a klubnál továbbra is mindenki arra összpontosít, hogy Erik ten Hag irányítása alatt folytatódjon a csapat fejlődése és közösen dolgozzanak a pályán elért sikerekért.

Az MU után Ronaldo is közleményt adott ki: “A Manchester Uniteddel folytatott beszélgetéseket követően kölcsönösen megegyeztünk a szerződésem idő előtti felbontásáról. Szeretem a Manchester Unitedet és a szurkolókat, ez soha, de soha nem fog változni. Azonban úgy érzem, itt az ideje, hogy új kihívást keressek. Sok sikert kívánok a csapatnak a szezon hátralévő részére és a jövőre nézve” – olvasható a BBC-n.

A Portugáliával a katari világbajnokságon szereplő 37 éves támadó azzal az ominózus Piers Morgan-interjúval verte ki a biztosítékot a United vezetőinél, melyben élesen kritizálta a klubot, annak vezetőit és menedzserét, valamint név nélkül néhány csapattársát.

Ezt követően várható volt, hogy a klub nem hagyja annyiban a történteket, már csak azért sem, mert az interjú után Ten Hag a vezetőkhöz sietett és már akkor az a hír járta, nem kíván tovább együtt dolgozni az ötszörös aranylabdással, aki nyíltan kimondta, nem tiszteli a holland trénert.

Ronaldónak 7 hónap lett volna hátra a szerződéséből, melynek felbontásával nagyjából 18,5 millió eurós fizetéstől esik el.

 

Borítókép: EPA/ADAM VAUGHAN

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Cristiano Ronaldo: Megalázó volt a felfüggesztésem, a Manchester United olajat öntött a tűzre
A hét egyik legnagyobb szenzációja a labdarúgás berkeiben Cristiano Ronaldo mélyinterjúja, amelyet a népszerű brit újságírónak, <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2022/11/14/cristiano-ronaldo-a-manchester-united-elarult-engem" rel="noopener" target="_blank">Piers Morgannek adott</a>. A beszélgetés 90 perces volt, a második része csütörtök este volt követhető. A 37 éves portugál klasszis sok témát érintett az nyilatkozat "második félidejében" is.
Külföldi bajnokságok
Bruno Fernandes: Semmi bajom sincs Ronaldóval
Korábban beszámoltunk arról, hogy némi <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/labdarugas/cikk/2022/11/15/bruno-fernandes-huvosen-koszontotte-cristiano-ronaldot-a-portugal-valogatott-osszetartasan" rel="noopener" target="_blank">feszültség volt felfedezhető</a> a Manchester United két portugál labdarúgója, Cristiano Ronaldo és Bruno Fernandes között, amikor köszöntötték egymást a világbajnokságra készülő válogatottjuk összetartásán. Utóbbi tagadja, hogy bármilyen probléma lenne közöttük, ezt csak az ügyet csak az újságírók fújták fel.
Cikkek
Videó: szedik le Cristiano Ronaldo fotóját az Old Traffordról
Elkezdték leszedni a Cristiano Ronaldót ábrázoló óriásplakátot a Manchester United stadionjáról, ami akár annak előjele is lehet, hogy a klubot nyíltan kritizáló futballista nem fog már visszatérni a világbajnokság után az Old Traffordra.
Külföldi futball
Bruno Fernandes hűvösen köszöntötte Cristiano Ronaldót a portugál válogatott összetartásán
Egy nappal a <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2022/11/14/cristiano-ronaldo-a-manchester-united-elarult-engem" rel="noopener" target="_blank">Piers Morgan által készített interjú</a> után, amely nagy port kavart, Cristiano Ronaldo már a katari világbajnokságra készülő portugál válogatotthoz csatlakozott, a Lisszabon mellett található Futball városban (Cideda do Futebol).
Külföldi bajnokságok
Megfontoltan, szankciót sem kizárva reagált a Ronaldo-interjúra a Manchester United
Az utolsó világbajnokságára készülő Cristiano Ronaldo vasárnap egy nagy <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2022/11/14/cristiano-ronaldo-a-manchester-united-elarult-engem" rel="noopener" target="_blank">interjút adott</a> a neves angol újságírónak, Piers Morgannak, amelyben egyebek mellett arról beszélt, hogy szerinte szeretett klubja „elárulta” őt, illetve éles kritikával illetve edzőjét, Erik ten Hagot, illetve elődjét, Ralf Rangnickot. A Vörös Ördögök reagáltak Ronaldo szavaira: nem kizárható, hogy büntetés vár a portugálra, ahogyan az sem, hogy már nem látjuk őt United-mezben.
Külföldi bajnokságok