search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Flick távozása esetén Tuchel lehet a legfőbb jelölt a német válogatott kapitányi posztjára - sajtóhír

m4sport.hu | Pollák Márton
A német edző mellett szakmai tapasztalata mellett az is szólhat, hogy jelenleg klub nélkül van, tehát azonnal munkába tudna állni.
Thomas Tuchel azonnal munkába tudna állni a német válogatottnál (Fotó: MTI/EPA/Reuters pool/Carl Recine)

Miután a németek világbajnoki búcsúja után (a csoportkörben esett ki a csapat) Oliver Bierhoff igazgató hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott a Német Labdarúgó Szövetséggel, megindultak a találgatások, mi lesz a sorsa Hansi Flick szövetségi kapitánynak.

Az edzőt mélyen megviselte Bierhoff lemondása hosszú távú társa: „Az edzői csapatom és én jelenleg nehezen tudjuk elképzelni, hogy mind szakmailag, mind emberileg hogyan lehet betölteni az Oliver távozása által keletkezett űrt” – idézi Flick német szövetségnek adott nyilatkozatát a Kicker.

A Kicker szerint a DFB igazgatói posztjára Fredi Bobic és Ralf Rangnick a két legfőbb jelölt.

A szövetségi kapitányt illetően jelenleg három eshetőség lehet: Flick marad a válogatott élén, elbocsátják, vagy lemond. Minden attól attól függ, ki lesz Bierhoff utódja.

Flick esetleg megüresedő posztjára a jelenleg klub nélküli, Chelsea-től szeptemberben távozott Thomas Tuchel az egyik legnagyobb esélyes.

Tuchelnek és Rangnicknak közös múltja is van, utóbbi 1997-ben edző volt az Ulmban, ahol Tuchel játszott, aki 2000-ben Rangnick segítségével került a Stuttgarthoz utánpótlásedzőként.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Pelé légúti fertőzés miatt kórházban marad
Légúti fertőzése miatt kórházban marad Pelé, a brazilok legendás labdarúgója, akinek kedd óta vastagbélrák elleni gyógyszeres kezelését állítják be az orvosok.
Külföldi futball