Musorujsag
Élő Eredmények

Szalai Ádám nem játszik többet a Baselben

Szalai Ádám nem játszik többet a Baselben

m4sport.hu
Az FC Basel elnöke szerint Szalai Ádám biztosan nem fog többet pályára lépni a svájci csapat színeiben, és azt sem zárta ki, hogy a téli szünetben szerződést bontanak a magyar játékossal.

Szalai Ádám februárban, a német élvonalbeli Mainzból igazolt a Baselhez, amelynek színeiben azóta 16 bajnoki találkozón négy gólt szerzett. Október közepén azonban megtiltották neki, hogy látogassa a csapat edzéseit, ezután az erőnléti edző segítségével egyéni tréningeken vett részt. A magyar válogatott korábbi csapatkapitánya a bázeli polgári bírósághoz fordult, amely novemberben úgy döntött, hogy ismét látogathatja az FC Basel edzéseit és kötelezte a klubot ennek lehetővé tételére.

A 35 éves Szalai Ádámot jövő nyárig köti szerződés a Baselhez, amelynek színeiben ugyanakkor a klub elnöke szerint nem fog többet pályára lépni. A bázeli csapat sajtótájékoztatóján Alex Frei vezetőedzőtől és David Degen elnöktől is megkérdezték, hogy játszani fog-e Szalai még a csapatban. A tréner a 20min.ch beszámolója szerint csupán annyit közölt, hogy „minden lehetséges”, a klubelnök azonban határozottan válaszolt: „Az egyesület nevében modhatom, hogy nem, nem fog”.

Újabb kérdésre válaszolva David Degen azt is elmondta, hogy Szalai ugyan visszatért a csapat edzéseire, de azt nem tudja megmondani, hogy „január 2-án is ott lesz-e a csapatban”.

Borítókép: Szalai Ádám (Fotó: FC Basel/Twitter)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Szalai Ádám a Vidinél tartott edzést
Nagy élményben volt része hétfő este U17-es csapatunknak, ugyanis a magyar válogatott korábbi kapitánya, a nemzeti csapatban 86 meccsen 26 gólt szerző Szalai Ádám tartott a fiataloknak edzést – olvasható a fehérvári klub honlapján.
Magyar futball
Videó: Szalai Ádám elköszönt – így vált csapatkapitányból szurkolóvá a Puskás Aréna lelátóján
Szalai Ádám hétfő este lejátszotta utolsó mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatottban, korábbi <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/labdarugas/cikk/2022/09/21/szalai-adam-visszavonul-a-valogatottsagtol" target="_blank" rel="noopener">bejelentésének</a> megfelelően az Olaszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzéssel <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/labdarugas/cikk/2022/09/26/nem-sikerult-a-csoda-hiaba-jatszott-jol-a-magyar-valogatott-kikapott-olaszorszagtol-a-nemzetek-ligaja-zarasan" target="_blank" rel="noopener">(0-2)</a> a csapatkapitány 86 fellépés után visszavonul a nemzeti csapattól.
Magyar futball