Musorujsag
Élő Eredmények

Guardiola és a maximalizmus esete: Haalandnak voltak kihagyott helyzetei, remélem, képes ennél jobban játszani

Guardiola és a maximalizmus esete: Haalandnak voltak kihagyott helyzetei, remélem, képes ennél jobban játszani

MTI
Josep Guardiola vezetőedző szerint a Manchester City norvég labdarúgója, Erling Haaland még a mostaninál is jobb teljesítményre képes.

A 22 éves támadó szerda este kétszer volt eredményes a Leeds United elleni bajnokin, ezzel 14 mérkőzésen már 20 gólnál jár a PL-ben. Haaland ezzel rekordot döntött, ugyanis korábban senki nem érte el ilyen gyorsan a húszgólos határt – az eddigi rekordot Kevin Phillips tartotta 21 összecsapással.

„Voltak kihagyott helyzetei, remélem, képes ennél jobban játszani. A számai ugyanakkor elképesztők, hihetetlenül veszélyes a kapu előtt, mindig jókor van jó helyen” – dicsérte játékosát a katalán tréner.

Guardiola szerint a norvég csatár „még nem mutatta meg legjobbját”, ehhez időre van szüksége, azt ugyanakkor elismerte, eddig elégedettek a teljesítményével.

„A szezon elején élesebb volt, most vannak kisebb nehézségei, de csak idő kérdése, hogy újra magára találjon” – tette hozzá Guardiola.

Haaland 20 manchesteri mérkőzésén 26 alkalommal talált be az ellenfelek hálójába azóta, hogy nyáron a Citybe szerződött. A támadó kiemelte: a világbajnoki szünet alatt hazautazott a családjához, feltöltődött, ugyanakkor kicsit dühös volt, hogy nem lehetett ott Katarban a norvégokkal.

„Látni, hogy mások gólt szereznek és meccseket nyernek a vb-n, egyszerre motivált és ingerültté tett. Éhesebb vagyok a sikerre, mint valaha” – jelentette ki Haaland.

A Manchester City címvédőként második helyen áll az angol élvonalban, hátránya öt pont az éllovas Arsenal mögött.

Borítókép: EPA/PETER POWELL

További tartalmak

Kapcsolódó hírek