Musorujsag
Élő Eredmények
×

Szoboszlai Musiala, Foden és Vinícius előtt

Szoboszlai Musiala, Foden és Vinícius előtt

m4sport.hu
Szoboszlai Dominik vezeti azt a listát, amely az európai topligákban játszó 23 éven aluli labdarúgókat rangsorolja abból a szempontból, hogy milyen gyakran járulnak hozzá kapura lövéshez.

A magyar válogatott középpályás 2021 januárjában érkezett a Salzburtól a Leipzigbe, ahol nemcsak kiváló távoli lövéseivel hívta fel magára a figyelmet, hanem társai helyzetbe hozásával: ősszel összesen 28 tétmérkőzést játszott, ezeken 13 gólpasszt adott.

Ráadásul van egy mutató, amelyben Szoboszlai listavezető: az európai topbajnokságokban játszó 23 éven aluli futballisták közül ő hajtotta végre a legtöbb kapura lövést eredményező megmozdulást, megelőzve ezzel például Jamal Musialát (Bayern München), Phil Foden (Manchester City) vagy Vinícius Júniort (Real Madrid). A Football Wonderkids nevű oldal statisztikája szerint a 22 éves futballista meccsenként átlagban 6,47 olyan megmozdulást hajt végre, amelyből kapura lövés lesz.

Az őszi idényben a lipcsei csapat játékosai közül is ő teremtette a legtöbb nagy lehetőséget (7), az egész Bundesligát tekintve ez – holtversenyben – a hetedik helyet jelenti.

Borítókép: MTI/EPA/Filip Singer

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Szoboszlai Dominik: Örömmel tölt el, hogy egyre több futballista segít a rászorulóknak
Jótékonysági gálát rendezett a Szoboszlai Dominikot és több más válogatott futballistát is foglalkoztató EM Sports-ügynökség, illetve Szalai Ádám által alapított Játékidő Alapítvány. Az eseményen a menedzseriroda gyakorlatilag valamennyi játékosa megjelent, a válogatott labdarúgóktól kezdve fiatal tehetségekig. A gálán többen is kiemelték az M4 Sportnak az adakozás fontosságát, Szoboszlai és Szalai pedig a korábbi gyermekotthon-látogatásukról is beszámoltak, amely a két intézmény nagyszerű kezdeményezésének köszönhető.
Magyar futball
Szoboszlai nem érzi tehernek, hogy sokan az új Puskást látják benne
Különleges rúgótechnikájának titkáról, a magyar válogatott csapatkapitányi címéről, valamint a Leipzig és a Manchester City összesorsolása után az Erling Haalanddal történt üzenetváltásról is beszélt a Sport Bildnek adott interjúban Szoboszlai Dominik, aki nem érzi tehernek, hogy sokan az új Puskás Ferencet látják benne.
Légiósok
Kapitányhoz méltó reakció: Szoboszlai Dominik teljesíti a fiatal drukker álmát
Csütörtök este a magyar labdarúgó-válogatott Luxemburgban játszott felkészülési mérkőzést, amely végül 2-2-s döntetlennel ért véget. Az eredménnyel nem lehetünk kifejezetten elégedettek, ennek ellenére bizonyos hogy több játékosunk számára is emlékezetes marad a meccs. Például bemutatkozhatott a nemzeti csapat mezében Baráth Péter, a Debrecen tehetséges középpályása, illetve Németh András, aki ráadásul kilenc perccel a beállása után gólt is szerzett. Ugyanakkor más értelemben is volt debütánsunk.
Magyar válogatott
Fontos és látványos gólok mellett vezérszerep – Szoboszlai Dominik útja a csapatkapitányságig
Csütörtökön eldőlt, hogy a válogatottságtól visszavonuló Szalai Ádámtól a 22 éves Szoboszlai Dominik örökli meg csapatkapitányi karszalagot, így a Luxemburg elleni felkészülési mérkőzésen már az RB Leipzig labdarúgója vezethette ki a pályára a csapattársakat. Cikkünkben videók segítségével elevenítjük fel, milyen út vezetett idáig.
Magyar futball
Szoboszlai: Ha lehetséges, meg is előzném Messit és De Bruyne-t
A hétközi, Freiburg elleni <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2022/11/09/szoboszlai-ujabb-golpasszt-adott-nyert-a-leipzig-sallaiek-ellen" target="_blank" rel="noopener">mérkőzésen</a> 12. gólpasszát osztó Szoboszlai Dominik a német Sportschaunak adott interjújában beszélt klubjáról, saját teljesítményéről és a magyar válogatott 2026-os vb-esélyeiről is - szúrta ki a <a href="http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/legiosok/szoboszlai-a-kovetkezo-vb-re-akar-mar-ki-is-juthatunk-ha-lehet-megelozne-messit-is" target="_blank" rel="noopener">csakfoci.hu</a>.
Külföldi futball