Musorujsag
Élő Eredmények

Otthon nélkül maradhat a PSG, Párizs polgármestere megmakacsolta magát

Otthon nélkül maradhat a PSG, Párizs polgármestere megmakacsolta magát

m4sport.hu
A Paris Saint-Germain 1970-es alapítása óta a Parc des Prices a klub hazai stadionja. A PSG katari tulajdonosai már rengeteget fektettek a stadion felújításába, így egy ideje tárgyalnak a francia főváros vezetésével, hogy megvásárolnák a stadiont. Ugyanakkor a város polgármestere, Anne Hidalgo kijelentette, hogy a létesítmény nem eladó!

A PSG katari vezetése az elmúlt években 85 millió eurót fektetett be a Parc des Princes fejlesztésébe, illetve annak befogadóképességének növelésébe. A klubvezetés azt is bejelentette, hogy hajlandó 500 milliót költeni a létesítmény felújítására és további bővítésére annak érdekében, hogy a PSG tartsa a lépést a nagy riválisokkal a nemzetközi porondon.

A francia főváros vezetése és a klub elöljárói már régóta tárgyalnak a stadion eladásáról, de a felek álláspontjai ez idő alatt nem közeledtek. Anne Hidalgónak elege lett az elnyúló megbeszélésekből és bejelentette, hogy lezárja a további tárgyalásokat, a város nem adja el létesítményét.

„Nagyon világos álláspontunk van. A Parc des Princes nem eladó, és nem is fogjuk eladni. Ez egy határozott és végleges álláspont. A létesítmény egy különleges örökség a párizsiak számára” – mondta szombaton a Le Parisien című napilapnak Hidalgo asszony.

A PSG szóvívője az ESPN-nek nyilatkozva reagált a polgármester kemény döntésére.

„Meglepő és kiábrándító azt hallani, hogy Párizs polgármestere olyan álláspontot képvisel, amely gyakorlatilag arra kényszeríti a PSG-t, a szurkolóinkat és a közösségeket, hogy elhagyják a Parc des Princes-t. Ugyanakkor – egészen figyelemreméltó módon – több tízmillió euróval növelve az adófizetők terheit, hogy fenntartsák a ma már 50 éves, felújításra szoruló épület szerkezetét” – szólt a finoman cinikus reakció a polgármesteri döntésre.

Hidalgo úgy képzeli, hogy a város – ahogyan eddig is – továbbra is együttműködne a PSG-vel úgy, hogy a terhet jelentősebb részét a klub állná. Ez érthetően nem tetszik a katari tulajdonosoknak, már nem akarnak nagyobb összegeket befektetni a stadionba úgy, hogy nem az övék.

„Sajnálatos, hogy a polgármester most hirtelen – és végérvényesen – lezárja az eladási tárgyalásainkat, amelyeket már régóta folytatunk, így a klub sajnos kénytelen alternatív lehetőségeket felmérni otthonunk számára” – értékelte az eseményeket a klub.

Borítókép: epa08287001 A handout photo made available by the UEFA shows a PSG banner is seen with a message about COVID-19 virus prior to the UEFA Champions League round of 16 second leg match between Paris Saint-Germain and Borussia Dortmund at Parc des Princes stadium in Paris, Frane, 11 March 2020. The match will played behind closed doors as a precaution against the spread of COVID-19 (Coronavirus). EPA/UEFA via Getty Images / HANDOUT **SHUTTERSTOCK OUT** HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES/NO ARCHIVES

További tartalmak