Musorujsag
Élő Eredmények

Mudrik bemutatkozott, de így sem született gól a Liverpool-Chelsea rangadón

Mudrik bemutatkozott, de így sem született gól a Liverpool-Chelsea rangadón

M4 Sport | Szerző: K.M.
Már a harmadik percben a kapuba talált a Chelsea, de Kai Havert néhány centiméterrel előrébb volt Thiago Silva lövésénél. Ezt a lesgólt leszámítva pedig nem sok minden történt az angol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának nyitómérkőzésén, gól nélküli döntetlennel zárult a Liverpool-Chelsea párharc, az egy pont pedig egyik csapaton sem segített.

Már ősszel találkozott volna egymással a Liverpool és a Chelsea, ám II. Erzsébet királynő halála miatt végül erre csak januárban került sor. Jürgen Klopp edzői pályafutása ezredik meccsére készülhetett, és a londoni együttes gyorsan elronthatta volna a jubileumi mérkőzést, de Kai Havert hiába szerzett gólt egy szöglet és Thiago Silva kapufája után, a brazil csapattárs lövésekor a labda előtt tartózkodott, így lesen volt és érvénytelen volt a gólja. Az első játékrészt még a padon nézte végig a bónuszokkal együtt 100 millió euróért megvásárolt Mihajlo Mudrik, a találkozó 55. percében viszont már a pályára küldte őt Graham Potter és az ukrán támadónak volt is lehetősége betalálni, azonban pechjére csak az oldalhálót találta el a helyzeténél.

A szebb napokat is megélt rangadón így a két csapat nem bírt egymással és 1971 után játszott ismét 0-0-t egymással a két csapat az Anfielden. Így mindkét gárda egy-egy pontot szerzett és maradt 29 pontos a bajnokságban.

A West Ham United hazai pályán kétgólos győzelmet aratott az Everton felett. A londoni csapat így a kiesési rangadón sikerrel tisztelgett a klub január 4-én elhunyt társtulajdonosa, David Gold emléke előtt, aki 2010-ben vásárolta meg az egyesületet David Sullivannel. A meccs előtt megemlékezést tartottak a sportvezető tiszteletére, a hét nyeretlen kör után győztes West Ham pedig a három ponttal elmozdult a kieső zónából. A sorozatban hetedik bajnoki összecsapásán nyeretlen liverpooli rivális a vereséggel maradt az utolsó előtti, 19. pozícióban.

A Southampton-Aston Villa találkozó a szünet előtt nem sokkal félbeszakadt néhány percre egy játéktér felett repülő drón miatt. A meccset a vendégek nyerték Ollie Watkins góljával, így a hazaiak továbbra is sereghajtók maradtak.

Premier League, 21. forduló:
Liverpool FC-Chelsea 0-0
Bournemouth-Nottingham 16.00
Leicester City-Brighton 16.00
Southampton-Aston Villa 16.00
West Ham United-Everton 16.00

később:
Crystal Palace-Newcastle United 18.30

vasárnap játsszák:
Leeds United-Brentford 15.00
Manchester City-Wolverhampton Wanderers 15.00
Arsenal-Manchester United 17.30

hétfőn játsszák:
Fulham-Tottenham Hotspur 21.00

 

Borítókép: LIVERPOOL, ENGLAND - JANUARY 21: Mykhailo Mudryk of Chelsea slides fro the ball from James Milner of Liverpool during the Premier League match between Liverpool FC and Chelsea FC at Anfield on January 21, 2023 in Liverpool, England. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

További tartalmak