Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb Haaland-tripla, a Wolverhamptonon is átgázolt a címvédő

Újabb Haaland-tripla, a Wolverhamptonon is átgázolt a címvédő

M4 Sport | Szerző: K.M.
A Manchester City 3-0-ra legyőzte a Wolverhampton csapatát az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában. A címvédő mindhárom gólját az az Erling Haaland szerezte, aki negyedik mesterhármasát jegyezte a Premier League-ben, és már 25 gólos a PL-ben. Guardiola csapata tovább tapad az éllovas Arsenalra.

Erling Haaland mindösszesen 19 alkalommal lépett pályára eddig a Premier League-ben, mégis már 25 gólos és 4 olyan meccset tudhat magáénak, melyeken mesterhármast jegyzett. A norvég támadó a Wolves ellen is így tett, a 40. percben De Bruyne gólpassza után köszönt be, majd a második félidő elején, a 49. percben büntetőből, az 54.-ben pedig közelről volt eredményes, így gyakorlatilag a nettó időt nézve negyedóra alatt vágott hármat. A Manchester City klasszis támadója ezzel megdöntötte Ruud van Nistelrooy rekordját, aki 65 mérkőzés alatt szerzett négy mesterhármast a PL-ben.

Az egy szezonon belül szerzett triplák csúcsát Alan Shearer tartja, aki az 1995/96-os idényben 5 ilyen meccset jegyzett, de elnézve Haaland teljesítményét jó eséllyel meglesz ez a rekord is. A Manchester City így 45 pontos a bajnokságban és megőrizte második helyét az angol pontvadászatban, s jelenleg kettő pontra a két mérkőzéssel kevesebbet játszó, éllovas Arsenaltól. A másik vasárnapi kora délutáni mérkőzésen a Leeds és a Brentford gól nélküli döntetlent játszott egymással.

Borítókép: MTI/EPA/PETER POWELL

További tartalmak