Musorujsag
Élő Eredmények

Szalai Ádám edző lehet a Baselnél – sajtóhír

Szalai Ádám edző lehet a Baselnél – sajtóhír

m4sport.hu
Svájci sajtóértesülés szerint közelednek az álláspontok Szalai Ádám és az FC Basel között, az esetleges megegyezés egyik kimenetele az lehet, hogy a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya edzőként folytatja a svájci futballklubnál.

Szalai Ádám tavaly februárban a Mainzból igazolt a Baselhez, amelynek színeiben azóta 16 bajnoki találkozón négy gólt szerzett. Október közepén azonban megtiltották neki, hogy látogassa a csapat edzéseit, ezután az erőnléti edző segítségével egyéni tréningeken vett részt. A magyar válogatott korábbi csapatkapitánya a bázeli polgári bírósághoz fordult, amely novemberben úgy döntött, hogy ismét látogathatja az FC Basel edzéseit és kötelezte a klubot ennek lehetővé tételére. Decemberben a Basel elnöke kijelentette, hogy Szalai többet nem lép pályára az első csapatban, és azt sem zárta ki, hogy januárban felbontják a magyar támadó nyárig érvényes szerződését.

Január elején ennek a forgatókönyvnek látszott megágyazni az a döntés, amellyel Szalai kikerült a keretből és az U21-es kerethez irányították át, most azonban új fejlemények láttak napvilágot az ügyben.

A Nemzeti Sport vette észre a svájci 4-4-2 című online újság cikkét, amely szerint az FC Basel január elsején munkába állt új sportigazgatója pozitív hangvételű megbeszélést folytatott a 35 éves Szalai Ádámmal és tanácsadóival, így elképzelhető, hogy mindkét fél számára megnyugtató megoldás születik. Heiko Vogel egy sajtóbeszélgetésen azt mondta, nagyon bizakodó, hogy sikerül megegyezni. A svájci lap hozzáteszi, hogy a hírek szerint Szalai a szerződés lejárta után edzőként folytathatja a klubnál.

Szalai Ádám az MLSZ által indított, összevont UEFA B-, és A-licences edzőképzésén tanul.

Borítókép: Szalai Ádám (Fotó: FC Basel 1893/Twitter)

További tartalmak