Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hivatalos: Németh András a Bundesliga II-ben folytatja

Hivatalos: Németh András a Bundesliga II-ben folytatja

m4sport.hu
A német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Hamburger SV bejelentette Németh András szerződtetését.

A 20 éves magyar csatár a belga élvonalbeli Genktől érkezik, ahol miután nem volt hajlandó meghosszabbítani nyáron lejáró szerződését, a tartalékcsapathoz irányították.

A klub tájékoztatása szerint az egyszeres válogatott fiatal támadó 2026-ig szóló szerződést kötött a Hamburggal, amely német sajtóhírek szerint 750 ezer eurót fizetett a játékjogáért.

„András egy modern középcsatár, aki a befejezések mellett a játékfelfogásával is kitűnik. Már nyáron is figyeltük őt és olyan játékosnak látjuk, akiben sokrétű fejlődési potenciál rejlik – mondta Németh Andrásról Jonas Boldt, a HSV sportigazgatója. – A beszélgetések során lenyűgöző volt látni, mennyire érdeklődő a HSV és a játékfelfogásunk iránt.”

„Tetszik, ahogy a HSV játszik – feltörekvő játékosokkal és domináns támadófutballal. Ez, valamint az edzővel folytatott jó beszélgetések teljesen meggyőzött. Szeretnék a részese lenni és alig várom, hogy találkozhassak a szurkolókkal ebben a hihetetlen stadionban” – idézi a klub honlapja a magyar játékost, aki pénteken már edzésbe is állt a HSV-nál.

A Hamburg 17 forduló után a második, azaz feljutó helyen áll a Bundesliga II-ben.

A Fokvárosban, magyar édesapa és dél-afrikai édesanya gyermekeként született Németh András a Vasasnál nevelkedett, 2016-ban szerződött a Genkhez, tavaly január 16-án debütált a felnőttcsapatban a Beerschot ellen, és azonnal gólt szerzett. Szintén góllal debütált a magyar válogatottban novemberben a Luxemburg elleni barátságos találkozón. A Genk decemberben irányította a tartalékcsapathoz Németh Andrást, miután nem sikerült megállapodni nyáron lejáró szerződése hosszabb távú meghosszabbításáról.

További tartalmak