Musorujsag
Élő Eredmények

Felbontotta szerződését Szalai Ádám és a Basel

Felbontotta szerződését Szalai Ádám és a Basel

FC Basel
A svájci klub bejentette: közös megegyezéssel szerződést bontott Szalai Ádám és az FC Basel.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

FC Basel 1893 (@fcbasel1893) által megosztott bejegyzés

Kölcsönösen megállapodással azonnali hatállyal felbontják a megállapodást, és külön utakon folytatják – írják a szűkszavú közleményben, amit udvariasan zárnak rövidre. „Köszönjük elkötelezettségét, és minden jót kívánunk a jövőben, Ádám.”

Szalai Ádám tavaly februárban a Mainzból igazolt a Baselhez, amelynek színeiben azóta 16 bajnoki találkozón négy gólt szerzett. Október közepén azonban megtiltották neki, hogy látogassa a csapat edzéseit, ezután az erőnléti edző segítségével egyéni tréningeken vett részt. A magyar válogatott korábbi csapatkapitánya a bázeli polgári bírósághoz fordult, amely novemberben úgy döntött, hogy ismét látogathatja az FC Basel edzéseit és kötelezte a klubot ennek lehetővé tételére. Decemberben a Basel elnöke kijelentette, hogy Szalai többet nem lép pályára az első csapatban, és azt sem zárta ki, hogy januárban felbontják a magyar támadó nyárig érvényes szerződését.

Január elején ennek a forgatókönyvnek látszott megágyazni az a döntés, amellyel Szalai kikerült a keretből és az U21-es kerethez irányították át, majd legutóbb olyan hírek kaptak szárnyra, hogy edzőként számítanának a munkájára.

Borítókép: Szalai Ádám (Fotó: FC Basel/Twitter)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Szalai Ádám edző lehet a Baselnél – sajtóhír
Svájci sajtóértesülés szerint közelednek az álláspontok Szalai Ádám és az FC Basel között, az esetleges megegyezés egyik kimenetele az lehet, hogy a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya edzőként folytatja a svájci futballklubnál.
Külföldi futball
Verekedésbe keveredett Szalai Ádám
Szalai állítása szerint csak a testvérét védte meg, akit részeg fiatalok inzultáltak – a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya úgy ítélte meg, öccsét meg akarják verni, ezt követően lépett közbe. A rendőrség nyomoz az ügyben.
Magyar futball
Szalai Ádám kikerült a Basel keretéből, az U21-esekkel készül tovább
Decemberben a svájci élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/labdarugas/cikk/2022/12/16/szalai-adam-nem-jatszik-tobbet-a-baselben/" target="_blank" rel="noopener">FC Basel elnöke úgy fogalmazott, véleménye szerint Szalai Ádám többet nem lép pályára a klub első csapatában</a>, és akkor azt sem zárta ki, hogy januárban szerződést bontanak majd a magyar támadóval. Erre pedig minden esély megvan, ugyanis a 36 esztendős csatár nincs ott a bázeliek keretében, négy másik társával együtt az U21-es kerettel készül a továbbiakban – <a href="https://www.bazonline.ch/alex-frei-verzichtet-auf-ein-quintett-997955945168?idp=OneLog&amp;new_user=yes&amp;fbclid=IwAR2phzIkLPO3PhNgUpIY99ALxoVA2GSqcB2ZconJ7KHBSVxPHIV_QujRLNI" target="_blank" rel="noopener">írja a Basler Zeitung.</a>
Külföldi futball