Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ezért mutatott fel kör alakú piros lapot a bíró a Wrexham-Sheffield United FA-kupa meccsen

Ezért mutatott fel kör alakú piros lapot a bíró a Wrexham-Sheffield United FA-kupa meccsen

M4 Sport | Kovács Máté
Az ötödosztályú Wrexham és a másodosztályban szereplő Sheffield United 3-3-as döntetlent játszott egymással az FA-kupa negyedik fordulójában. A Ryan Reynolds tulajdonában lévő "kicsapat" kupamenetelése igazi tündérmese, és most is nagyon közel voltak az újabb bravúrhoz, hiszen a vendéggárda a 95. percben egyenlített ki, ám maga a meccs nem erről marad emlékezetes, hanem arról a piros lapról, amelyet a játékvezető felmutatott a 71. percben Daniel Jebbisonnak, ugyanis az kör alakú volt.

A Wrexham szurkolók 2-2-es állásnál minden bizonnyal örömmámorban törtek ki, amikor Dean Whitestone játékvezető felmutatta a piros lapot a Sheffield Unitedot erősítő Daniel Jebbisonnak. Ám az élesebb szeműek azt vehették észre, hogy a lap kör alakú volt. Nem egyedi eset, hogy ilyet látunk a pályán, azonban már évekkel ezelőtt fordult elő hasonló, még Uriah Rennie idejében (1997-2009), aki az első színes bőrű bíró volt a Premier League történetében.

A ma már 63 éves ex-játékvezető előszeretettel használta a kör alakú piros lapot a könnyebb megkülönböztethetőség miatt, ugyanis így ha a zsebéhez nyúlt, azonnal tudta, milyen büntetést akar alkalmazni, valamint, hogy azok a futballisták is tudják a súlyosság mértéket, akik esetleg keverik a színeket, vagy netalántán színvakok.

Uriah Rennie védjegyévé vált a kör alakú piros lap, aki 1997 és 2009 között bíráskodott a Premier League-ben. Itt épp egy 2005-ös Portsmouth-Aston Villa mérkőzésen állított ki egy játékost.  (Fotó: David Cannon / Getty Images)

Persze kevés ilyen futballista van, hiszen ritka “betegségről” van szó, de úgy fest, a Wrexham-Sheffield United találkozón szükség volt a kör alakú pirosra, melyet már évek óta nem láttak Angliában. A történelmi esetnek egyébként Ryan Reynolds, amerikai színész, az ötödosztályú klub tulajdonosa is a szemtanúja volt. A mérkőzésen egyébként a kiállítás után a 86. percben vezetést szerzett a remekül játszó, 21 lövésig eljutó Wrexham, azonban a Sheffield United a 95. percben egyenlíteni tudott, így újrajátszás dönt majd a továbbjutást kérdéséről.

Az FA-kupa negyedik fordulójának rangadóján a Manchester City 1-0-ra legyőzte az Arsenalt és így kiejtette a sorozatból, de meglepetés is volt, ugyanis a Brighton egy hajrában szerzett góllal búcsúztatta a Liverpoolt, amely egyre nagyobb gödörbe kerül.

Borítókép: Getty Images / Matthew Ashton

További tartalmak