Musorujsag
Élő Eredmények

Lothar Matthäus szerint Dárdai a nyilvánvaló megoldás a Hertha problémáira

Lothar Matthäus szerint Dárdai a nyilvánvaló megoldás a Hertha problémáira

M4 Sport | Szerző: K.M.
A vezérszurkolóból lett klubelnök, Kay Bernstein azonnali hatállyal menesztette Fredi Bobic sportigazgatót, miután a Hertha BSC pocsék formában kezdte a 2023-as évet. Az utolsó csepp a pohárban a hétvégén elveszített Union Berlin elleni rangadó volt. A kék-fehér mezes berlini alakulat a klubvezető szerint egy intenzív osztályon fekvő beteghez hasonlít jelenleg, melynek újbóli felemeléséhez Dárdai Pál lehet a megfelelő ember – véli Lothar Matthäus.

Fredi Bobic nevét gyorsan szeretnék elfelejteni majd a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC drukkerei. A korábban VfB Stuttgartnál és Eintracht Frankfurtnál is sportigazgatóként dolgozó szakember 2021. július 1-én lett a berlini egyesület vezetője. Az elmúlt másfél év viszont igazi ámokfutás volt Bobictól, előbb novemberben kirúgta Dárdai Pált, a klub akkori vezetőedzőjét, majd szépen lassan kigyomlálta a Hertha éltető gyökereit, a csapathoz ezer szállal kötődő embereket.

GETTY NE HASZNÁLD 2021. augusztusában még felhötlen volt a viszony Fredi Bobic sportigazgató (középen) és az akkori vezetőedző Dárdai Pál (jobbra) között. A kép bal oldalán Arne Friedrich a Hertha BSC vezérigazgatója. (Fotó: Stefan Brauer / DeFodi Images/ Getty Images)

A kék-fehér mezes együttes pedig pocsékul kezdte a Bundesliga szezonjának második felét, 1-10-es gólkülönbség és három vereség, ez pedig Bobic állásába került. A berlini csapatnál Sandro Schwarz még jelenleg a vezeteődző, akit még az ex-sportigazgató vitt oda, azonban a következő fordulóban sem lesz könnyű dolga megőrizni állását, hiszen a Hertha a második helyen álló Eintracht Frankfurt otthonában lép pályára.

A 150-szeres német válogatott ex-labdarúgó és a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Lothar Matthäus szerint csakis Dárdai Pál lehet a megfelelő ember arra, hogy visszanyerje értékeit a HBSC és a csapat újra felvirágozzon – mondta a német Sky Sport stúdiójában az 1990-es aranylabdás.

Bobic menesztése után a Benjamin Weber, Andreas Neuendorf duó látja el a kirúgott sportigazgató feladatait, előbbi a tényleges munkáért, utóbbi pedig amolyan koordinátorként az akadémia és a klub összefogásáért felel. Neuendorf tagja volt Dárdai stábjának, 149 Bundesliga mérkőzésen segítette őt másodedzőként, így az ő visszatérésük is előrevetítheti a magyar tréner visszatérését. S mivel Matthäus szerint a Hertha berlini múlttal rendelkező edző után nézhet majd a közeljövőben, így Dárdai Páltól aligha találhatnak jobb megoldást. Játékosként 1997-től 2012-ig, 25 éven keresztül szolgálta a HBSC-t, ezalatt 286 élvonalbeli Bundesliga-mérkőzéssel a klub csúcstartója lett, majd utánpótlásedzőként, utána pedig két időszakban vezetőedzőként is dolgozott a csapatnál.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M4 Sport (@m4sportofficial) által megosztott bejegyzés

A Hertha BSC jelenleg a Bundesliga 17., kiesőhelyén áll a 18 csapatos német bajnokságban.

Borítókép: BERLIN, GERMANY - MARCH 16: Coach Pal Dardai of Hertha BSC and SKY TV expert Lothar Matthaeus before the German Bundesliga match between Hertha BSC and Borussia Dortmund at the Olympiastadion on march 16, 2019 in Berlin, Germany. (Photo by City-Press via Getty Images)

További tartalmak