Musorujsag
Élő Eredmények

Guardiola: Ha hazudtok nekem, másnap már nem leszek itt

Guardiola: Ha hazudtok nekem, másnap már nem leszek itt

m4sport.hu/MTI
A Manchester City labdarúgócsapatának menedzsere, Pep Guardiola úgy véli, felelőséggel tartoznak a klub dolgozóiért és szurkolóiért, így nem hozhatnak rájuk szégyent.

A Premier League többszöri pénzügyi szabálysértéssel vádolja a Manchester Cityt, amelynek menedzsere, Pep Guardiola a csapat előző szezonbeli Bajnokok Ligája-búcsúja után megfogadta, ha a klub tulajdonosai becsapják a pénzügyekkel kapcsolatban, rögvest feláll.

„Azért védtem és védem a klubot és az érte dolgozókat, mert egy ügyért küzdünk. Amikor megvádolták a tulajdonosokat valamivel, megkértem őket, mondják el az igazat. Ők megtették, én pedig hittem és hiszek nekik” – mondta Guardiola tavaly májusban.

“De azt hozzátettem: »Ha hazudtok nekem, másnap már nem vagyok itt. Kiszállok és többé nem leszünk jóban. Bízom bennetek az első naptól kezdve és százszázalékig hiszek nektek, emiatt védem a klubot«.”

Guardiola kifejtette, ugyan a szóban forgó vélt vagy valós szabálysértések az érkezése előtt történtek, ettől függetlenül fontos számára a korrektség.

“Egy 2012-es vagy 2013-as esetról van szó, amikor még Barcelonában voltam. Az akkor itt dolgozó emberek többsége már nincs itt, de természetesen szeretném, hogy egy olyan klubot képviseljek, amelyik mindenkor és minden téren tisztességesen jár el. Nem az a legfontosabb, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját és a Premier League-et, elkötelezettek vagyunk az embereink és a szurkolóink felé, nem hozhatjuk őket szégyenbe.”

Borítókép: EPA/Isabel Infantes

További tartalmak