Musorujsag
Élő Eredmények

Két góllal is vezetett a Leeds, végül egy ponttal távozott az Old Traffordról

Két góllal is vezetett a Leeds, végül egy ponttal távozott az Old Traffordról

M4 Sport
A Leeds United 2-2-es döntetlent játszott Manchester United otthonában az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság korábbról elhalasztott 8. fordulójában. Az MU sorozatban hat bajnokit nyert meg az Old Traffordon, ám a kiesés ellen menekülő együttes – amely pedig november óta nem nyert a PL-ben – meglepte őket és értékes ponttal távozott. A két csapat a hétvégén ismét összecsap, ám akkor majd az Elland Roadon.

A Nottingham ellen elszenvedett 1-0-ás vereség után a Leeds United vezetősége alig egy évvel kinevezése után menesztette Jesse Marsch vezetőedzőt, s noha a gárda az FA-kupában már a legjobb tizenhat között van, a Premier League-ben a meccset megelőzően a 17. helyen állt. S úgy fest, a vérfrissítés jót tett a fehéreknek, az ideiglenes vezetőedzőként megbízott Michael Skubala nem akármilyen bemutatkozást produkált, csapata már az első percben vezetést szerzett Gnonto révén a több alapemberét is nélkülözni kénytelen Manchester United vendégeként. A bekapott gól után több helyzete is volt az egyenlítésre az MU-nak, de végül egygólos hátrányban mentek szünetre Erik ten Hag fiai.

A második félidőt is nagyszerűen kezdte a vendégegyüttes, Varane öngóljával már 0-2 állt az eredményjelzőn. A Leeds United története során még sosem nyert a Premier League-ben az Old Traffordon, most viszont nagyon közel került a bravúr eléréséhez a kiesés ellen menekülő együttes, 1974 óta először vezettek két góllal az Álmok Színházában. Azonban korai volt még örülni, ugyanis a 62. percben már-már menetrendszerűen érkezett Marcus Rashford gólja, aki már tizenegyedik találatát jegyezte a szezon során, és zsinórban hat hazai meccsen talált be, amire 2012 óta nem volt példa, tizenegy évvel ezelőtt Wayne Rooney tett hasonlót. Nyolc perccel később a sérüléséből nemrégiben felépült Jadon Sancho is beköszönt, s így ledolgozta kétgólos hátrányát a manchesteri gárda.

Ezt követően pedig lendületbe került Erik ten Hag csapata, s több veszélyes helyzete is volt, de újabb gólt már nem sikerült szerezni, így maradt a 2-2. A Manchester United megőrizte harmadik helyét a tabellán, míg a Leeds egy pozíciót javítva feljött a tizenhatodik helyre. A két gárda vasárnap ismét összecsap egymással, akkor majd az Elland Road lesz helyszín.

Borítókép: Robbie Jay Barratt/AMA/Getty Images

További tartalmak