Musorujsag
Élő Eredmények

Török rekordigazolás: az AS Roma fiatalja a Galatasaray-ban folytatja – hivatalos

Török rekordigazolás: az AS Roma fiatalja a Galatasaray-ban folytatja – hivatalos

M4 Sport
Nicolo Zaniolo 2027-ig a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Galatasaray-hoz igazolt. A 23 esztendős olasz középpályás 16.5 millió euró fejében váltott klubot, a 11-szeres válogatott labdarúgó esetében pedig 35 millió eurós kivásárlási árat szabtak meg.

Az átigazolásokkal kapcsolatban mérvadó olasz újságíró, Fabrizio Romano információi szerint Zaniolo évi 3.5 millió eurót fog majd keresni az isztambuli együttesnél. A balhés középpályás még az AS Roma játékosaként a téli átigazolási időszakban jelezte, szívesebben játszana nagyobb csapatnál. Ez nem akármilyen nemtetszést váltott ki a farkasok szurkolóinak körében, majd a 23 esztendős futballista bocsánatot kért, s úgy tűnt marad a fővárosi alakulatnál. Később az angol Bournemouth is bejelentkezett érte, de azt az ajánlatot Zaniolo elutasította. Végül maradt sárga-bordóban, csak más ligában.

A török átigazolási ablak csak február 18-án zárul, így jöhetett létre a transzfer, melyet az AS Roma sportigazgatója, Tiago Pinto is kommentált. „Nyilván én is úgy gondolom, hogy megérdemlek egy bizonyos összeget, de ha el akarod hagyni a Romát és csak a Bournemouth és a Galatasaray akar téged, akkor fel kéne tegyél magadnak néhány kérdést” – szúrt oda korábbi játékosának a sportvezető, utalva arra a korábbi megnyilvánulására, miszerint Zaniolo nagyobb klubban kívánt játszani. A 11-szeres válogatott labdarúgó 2018 óta volt az AS Roma labdarúgója, a Farkasok mezében 128 találkozón 24 gól és 18 gólpasszt jegyzett.

A Galatasaray jelenleg 9 ponttal vezeti a török Super Liget, amely – ha az ország jelenlegi helyzete is úgy engedi majd – február 20-án folytatódik.

Borítókép: Silvia Lore/Getty Images)

További tartalmak